کد خبر : 202621
انتشار : 2022/10/02 - 14:30
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

قالیباف چرا مقابل جبهه پایداری ایستاده و سوپرانقلابی‌ها چه کسانی هستند؟

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا که از افراد نزدیک به محمدباقر قالیباف محسوب می‌شود، با تاکید بر تشدید اختلاف میان قالیباف با پایداری‌ها، گفت: ملاک و شاخص جریان اصولگرایی خط امام و رهبری است. اما برخی با تندروی‌هایی که شایسته انقلاب هم نیست؛ جز بحران‌آفرینی کاری نکردند. آنها خودشان را ذوب در ولایت می‌دانند، اما تندروتر از رهبری و امام حرف می‌زنند ‌که البته اکثریت اصولگرایان این افراد را قبول ندارند. اگر به سابقه و پیشینه این افراد نگاه کنیم می‌بینیم که با همین افراط‌گری‌ها باعث ضرر به کشور و مردم شده‌اند.

قالیباف چرا مقابل جبهه پایداری ایستاده و سوپرانقلابی‌ها چه کسانی هستند؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ اختلاف میان قالیباف و پایداری‌ها تازگی ندارد، اما به نظر می‌رسد بعد از اتفاقات این روزها در فضای سیاسی و اجتماعی این اختلافات تشدید شده است.قالیباف که سردمدار نواصولگرایان است بعد از ناآرامی‌هایی که پس از فوت مهسا امینی در کشور ایجاد شد بر لزوم اصلاح گشت ارشاد تاکید کرد، اما پایداری‌ها نه تنها به اصلاح روند فعلی گشت ارشاد اعتقادی ندارند، بلکه معتقدند نباید به دلیل خطای یک فرد کل مجموعه را زیر سوال برد.

همچنین محمدباقر قالیباف اخیرا در جمع مسوولان تشکل‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: متاسفانه گرفتار کسانی شده‌ایم که برای انقلاب یک سیلی نخورده‌اند، درد نکشیده‌اند و کاری هم نکرده‌اند و فقط هوار کشیده‌اند و این درحالی است که ما میدان را خالی کرده و کنار کشیده‌ایم. این سخنان رئیس مجلس نخستین حمله او به این گروه نبود. او پیش از این در تیرماه سال جاری در یک سخنرانی آتشین گفته بود: بنا نیست ما تنبلی کنیم، دهان‌مان را باز کنیم، هر حرف نپخته‌ای را به زبان بیاوریم و اسم خودمان را بگذاریم انقلابی. به قول حضرت آقا، سوپرانقلابی.

سوپرانقلابی‌ها چه کسانی هستند؟

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا که از افراد نزدیک به محمدباقر قالیباف محسوب می‌شود، با تاکید بر تشدید اختلاف میان قالیباف با پایداری‌ها، گفت: ملاک و شاخص جریان اصولگرایی خط امام و رهبری است. اما برخی با تندروی‌هایی که شایسته انقلاب هم نیست؛ جز بحران‌آفرینی کاری نکردند. آنها خودشان را ذوب در ولایت می‌دانند، اما تندروتر از رهبری و امام حرف می‌زنند ‌که البته اکثریت اصولگرایان این افراد را قبول ندارند. اگر به سابقه و پیشینه این افراد نگاه کنیم می‌بینیم که با همین افراط‌گری‌ها باعث ضرر به کشور و مردم شده‌اند.

او ادامه داد: اعضای جبهه پایداری تندروی را مساوی با انقلابی‌گری می‌دانند، اما انقلابی یعنی کسی که بر اساس قانون و اسلام عمل می‌کند. برخی از تندروها ممکن است شیعه انگلیسی و برخی هم پیرو اسلام آمریکایی باشند. این افراد از حیطه جریان انقلابی خارج هستند و تنها برای اینکه برخی از اقدامات‌شان را توجیه کنند پسوند و پیشوند انقلابی بودن را یدک می‌کشند. اما به مرور زمان و عملکردی که دارند از جامعه طرد و چهره‌شان برای مردم روشن می‌شود.

این فعال سیاسی ادامه داد: قالیباف در مجلس توانسته فضای مسلطی را ایجاد و اوضاع را به دست بگیرد. جریان پایداری در اقلیت قرار دارد و نمی‌توانند تاثیر چندانی در فضای سیاسی مجلس داشته باشند. پایداری‌ها در مجلس بیشتر تک‌خوانی می‌کنند و آقای قالیباف با همراهان‌شان همخوانی می‌کنند. کنعانی‌مقدم با اشاره به لزوم حل بحران‌های کشور گفت: مخالف شیوه اجرای گشت ارشاد بودم. جریان اصولگرایی قانون را اصل می‌داند و برخی قوانین نیاز به اصلاح دارد. شفافیت و ایجاد تحول در قوانین را یکی از اصول می‌دانیم و پیگیر آن هستیم.

او در خصوص راهکار حل بحران‌های موجود کشور، اظهار کرد: قطعا مردم‌سالاری دینی در نظام اجرایی کشور باید نهادینه شود. ما به‌جای دولت‌سازی باید ملت‌سازی می‌کردیم. توقع مردم حکمرانی خوب است و این راهکار حل بحران‌هایی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم. مردم باید پایه و اساس تحولات باشند و اگر دولت‌ها برای حفظ خودشان به مطالبات مردم توجه نکنند این موضوع انقلاب را به انحراف می‌کشد

انقلابی‌ها اصلاح‌طلب شده‌اند؟

سعید آجرلو، تحلیل‌گر اصولگرا در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به اختلاف نگرش اصولگرایان در خصوص حوادث اخیر در کشور، ‌گفت: اختلاف تفکر و رویکرد در میان طیف‌های مختلف اصولگرا واقعی است. باید با واقعیت به درستی مواجه شد، برخی از اصولگرایان واقعیت را تقلیل می‌دهند و این درست نیست. این افراد زخم‌زبان می‌زنند و واژه‌های بدی به کار می‌برند که باعث دلخوری و نارضایتی می‌شود. از سوی دیگر رسانه‌های معاند هم سعی می‌کنند واقعیت‌های ایران را دستکاری کنند.

او ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی نظام سیاسی هوشمند این است که با اصلاح، تهدیدها را به فرصت تبدیل کند. در خصوص اتفاقات اخیر در کشور حتما تفاوت نگرش در جریان اصولگرا وجود دارد، اما هنوز مجال بروز آن مهیا نشده است، چون به سرعت اعتراضات به خشونت کشیده شد. اصولگرایان باید وارد میان شوند، با نسل جدید حرف بزنند، راه‌حل پیدا کنند و روش‌ها را نو کنند. ما به‌شدت نیازمند تغییر در روش‌ها هستیم و باید شکل و بسته‌بندی در حوزه‌های مختلف تغییر کند. باید ادبیات جدید تولید شود و با نسل جدید و عامه مردم گفت‌وگو کرد.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه باید جریانات اصولگرا به رویکرد جامعه‌شناسی توجه کند، تاکید کرد: جریان اصولگرا باید مطالبات جامعه و منافع گروه‌های مختلف اجتماعی را در تصمیم‌ها، شعارها و رویکردها مورد توجه قرار دهد. ادبیات دهه هشتادی‌ها نشان می‌دهد که ما کم‌کاری کرده‌ایم و نهادهای مختلفی که وظیفه داشتند این دهه را اقناع کنند و ارتباط آنها را با نسل گذشته و تاریخ ایران برقرار کنند، موفق نشدند. ما باید به خواسته‌های دهه هشتادی‌ها در چارچوب قانون جواب دهیم.

آجرلو با تاکید بر لزوم توجه به کارآمدی جریان اصولگرا در عرصه‌های مختلف، گفت: کارآمدی در جریان اصولگرا باید به صورت جدی دنبال شود و در عرصه‌های اجتماعی، مدیریتی و اقتصاد دستاوردهایی داشته باشیم. کارآمدی در جریان اصولگرا یک اختلاف جدی میان قالیباف و جبهه پایداری است. این افراد کار نمی‌کنند، اما ادعا دارند. کارآمدی برای جریان اصولگرایی بسیار حائز اهمیت است اما به اندازه کافی به آن توجه نشده است.

او با اشاره به اختلاف میان پایداری‌ها و قالیباف، اظهار کرد: در انتخابات هیات رئیسه سال سوم شاهد بودیم که پایداری‌ها برای ریاست مجلس نامزد اختصاصی را معرفی کردند و این اختلاف میان قالیباف و پایداری‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت. آقای قالیباف بحث نواصولگرایی را مطرح کرد تا حدودی مرزبندی با این جریان هم بود. این جناح تند و تیز انقلابی و رادیکال تلاش می‌کرد قالیباف را با انواع اتهام‌هایی که زدند از جریان اصولگرایی حذف کند. اما این گروه امروز توانایی چنین کاری را ندارند و آقای قالیباف به عنوان یکی از بخش‌های اصلی اصولگرا محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط:
نیویورک تایمز: ایران قصد داشت پاسخ حمله اوکراین را بدهد اما فعلاً منصرف شد
نیویورک تایمز: ایران قصد داشت پاسخ حمله اوکراین را بدهد اما فعلاً منصرف شد

ایران در واکنش به حمله اوکراین به یک کشتی ایرانی، بررسی حمله به یک بندر دریایی در اوکراین را در دستور کار قرار داده بود، اما به گفته مقام‌های ایرانی و غربی، موجی از تلاش‌های دیپلماتیک فعلاً این بحران را آرام کرده است.

عارف: اختلافات را به صحن دولت بیاورید، نه افکار عمومی؛ وگرنه عزل می‌شوید
عارف: اختلافات را به صحن دولت بیاورید، نه افکار عمومی؛ وگرنه عزل می‌شوید

معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار به وزرا و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد اختلاف‌نظرهای میان دستگاه‌های دولتی باید در صحن دولت و زیر نظر رئیس‌جمهور بررسی و حل‌وفصل شود و هیچ مقام یا دستگاهی حق ندارد با اقدام یک‌جانبه یا رسانه‌ای کردن اختلافات، برخلاف نظر دولت و منافع ملی عمل کرده یا موجب التهاب و نگرانی در جامعه شود. وی تصریح کرد دولت در صورت تخلف، بدون هیچ تعارفی تا عزل عالی‌ترین مقام دستگاه مربوط اقدام خواهد کرد.

محکومیت شدید حملات آمریکا و عربستان سعودی علیه عراق
محکومیت شدید حملات آمریکا و عربستان سعودی علیه عراق

وزارت خارجه حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان سعودی علیه عراق محکوم کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است