کد خبر : 200747
انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۲۷ - 09:58
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

واکنش عجیب روزنامه دولت به فوت مهسا امینی: فقط یک «اتفاق» بود

نیروی انتظامی می‌توانست این حلقه از فرایند اصلاح اجتماعی را به نهادهای دیگر واگذار کند و خود بر روندهای متناسب با هویت عرفی‌اش عمل نماید، اما بر «گستره کارکردها»ی خویش افزود و خیرخواهانه و دلسوزانه، چنین مواجهه‌ای را بر عهده گرفت.

واکنش عجیب روزنامه دولت به فوت مهسا امینی: فقط یک «اتفاق» بود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت نوشت: حادثه تلخ درگذشت خانم مهسا امینی، گزنده و غم‌بار بود و کام همه ما را تلخ کرد؛ چنان‌که روح حاکم بر بسیاری از واکنش‌ها، حاکی از تأثر نسبت به از دست رفتن جان شریف ایشان بود.

اما آنچه که رخ داد، فقط یک «اتفاق» بود که در پهنه گسترده کارنامه پلیس امنیت اخلاقی، نظیر و شبیهی ندارد. از این‌رو، نباید از یک حادثه ناخواسته و غیرارادی، «نتایج ساختاری» گرفت و هیجان‌زده و ناموجه، «روندها» را ناصواب معرفی کرد.

آری، ضعف‌ها و کاستی‌ها در این زمینه، قابل‌انکار نیستند و نباید از آنها غفلت کرد، اما سخن در این است که نباید «مبالغه» کرد و دلالت‌هایی را بیش از کشش درونی این حادثه به آن نسبت داد. باید زمام و عنان عواطف خویش را به دست گرفت و عالمانه و عاقلانه به داوری نشست و در ورطه «بی‌انصافی» و «زیاده‌روی» نغلتید. تلخی یک واقعه، مجوزی برای عبور از «اخلاق» و «انصاف» نیست.

سیر حرکت و تحول عملکرد نیروی انتظامی در زمینه حجاب و عفاف، از پیشرفت تدریجی آن حکایت می‌کند؛ چنان‌که نیروی انتظامی به این نتیجه دست یافته است که باید فرد کم‌حجاب را در گام نخست، در متن «تذکر اخلاقی» و «هشدار تنبه‌زا» قرار بدهد و از طریق «تبیین» و «توضیح»، ذهن او را با منطق حجاب آشنا سازد تا به‌تدریج، خود او در مسیر درونی‌سازی حجاب و باورمندی به آن قرار بگیرد.

این به معنی‌گذار تکاملی از تکیه محض بر «سازکارهای سخت و حقوقی» به سوی «سازکارهای نرم و فرهنگی» است؛ آن هم در روند فعالیت‌های درونی نیروی انتظامی، درحالی‌که بر اساس نگاه رایج و ابتدایی، نباید وارد این حوزه شود.

نیروی انتظامی می‌توانست این حلقه از فرایند اصلاح اجتماعی را به نهادهای دیگر واگذار کند و خود بر روندهای متناسب با هویت عرفی‌اش عمل نماید، اما بر «گستره کارکردها»ی خویش افزود و خیرخواهانه و دلسوزانه، چنین مواجهه‌ای را بر عهده گرفت.

این چرخش، بسیار راهگشا و خوشایند است و نشان می‌دهد نیروی انتظامی، به‌واقع در پی اصلاح اجتماعی به‌صورت «عمیق» و «ماندگار» است و نمی‌خواهد «دافعه حداکثری» بیافریند.

اخبار مرتبط:
شورای نگهبان طرح «تشدید مجازات جاسوسی» را به مجلس برگشت داد/ ابهامات شورا چه بود؟
شورای نگهبان طرح «تشدید مجازات جاسوسی» را به مجلس برگشت داد/ ابهامات شورا چه بود؟

سخنگوی شورای نگهبان در جدیدترین گزارش خود به مردم، ابهامات طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» را تشریح کرد.

متکی، وزیر پیشین امور خارجه: اسرائیل پیروز جنگ نیست، چون ترامپ درخواست آتش‌بس کرد/  بعید نیست که نتانیاهو بار دیگر به ایران حمله کند
متکی، وزیر پیشین امور خارجه: اسرائیل پیروز جنگ نیست، چون ترامپ درخواست آتش‌بس کرد/ بعید نیست که نتانیاهو بار دیگر به ایران حمله کند

وزیر پیشین امور خارجه با بیان این که درخواست برقراری آتش‌بس توسط ترامپ نشان می‌دهد که اسرائیل پیروز جنگ نیست، گفت: وقتی درخواست برقراری آتش‌بس را خود ترامپ مطرح می‌کند، حاکی از آن است که آثاری از شکست اسرائیل در این جنگ نمایان شده است. در جنگ اخیر توقف تجاوز به رژیم صهیونیستی تحمیل شد؛ یعنی اگر بخواهیم تِرم جدیدی را در مناسبات بین‌المللی تعریف کنیم، آنچه رخ داد، آتش‌بس نبود، بلکه تحمیل توقف متجاوز بود.

بیانیه‌ی بیش از چهارصد و پنجاه تن از فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج کشور در تحریم شبکه‌ی «ایران اینترنشنال»
بیانیه‌ی بیش از چهارصد و پنجاه تن از فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج کشور در تحریم شبکه‌ی «ایران اینترنشنال»

بیش از ۴۵۰ تن از فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج کشور در تحریم شبکه‌ی «ایران اینترنشنال» بیانیه‌ای صادر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: ما جمعی از فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج ایران، از همه‌ی روزنامه‌نگاران، تحلیل‌گران و کنشگران مستقل و ایران‌دوست می‌خواهیم همکاری خود را با رسانه‌ی «ایران اینترنشنال» – حتی در حد مصاحبه و یادداشت – قطع کنند، همکاری با رسانه‌ای که زیر نام ایران به ایران‌ستیزی مشغول است و در بزنگاهِ خطر نقش خود را در همسویی با دشمنان ایران‌زمین آشکار کرده است. ایران وطن همه‌ی ماست. اگر رسانه‌ای به جای خبررسانیِ مسئولانه و حرفه‌ای تفرقه بیندازد، نفرت بپراکند و توجیه‌گر ویران‌گری ایران شود، همکاری با آن همانا پشت کردن به وطن کهن ما ایران است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است