به گزارش سایت خبری مدارا، نشریه اخبار داخلی سپاه در شماره امروز خودش ضمن تقدیر از انیمیشن «پسر دلفینی» نوشت:
حنا دختری در مزرعه، آنشرلی، پینوکیو، پسر شجاع، زنان کوچک و… بخش مهمیاز خاطرات مشترک دهه شصتیهای ایران است. خاطرات مشترکی که با کارتونهای ژاپنی گره خورده است. برای برآورد درآمدزایی خیرهکننده چشمبادامیها از صنعت انیمیشن کافی است که بدانیم تنها یک انیمیشن ژاپنی به نام «pokemon» ۲ هزار میلیارد ین درآمد داشته است. این درحالی است که درآمد سالانه بزرگترین کمپانی خودروساز جهان یعنی همان تویوتای ژاپن ۲۳ هزار میلیارد ین است.
از سوی دیگر دیپلماسی رسانهای به عنوان یکی از شاخههای دیپلماسی عمومیابزار مؤثر اعمال سیاست خارجی به حساب میآید؛ به زبان ساده یعنی چگونه کار رسانهای کنیم تا دیگران تابع و مطیع سیاستهای ما شوند. در این میان ایالات متحده در طول دهههای گذشته با در اختیار داشتن انحصار تولیدات فرهنگی و رسانهای توسط هالیوود و بنگاههای خبرپراکنی به طور گستردهای به بسط نفوذ قدرت نرم خود در سراسر جهان مبادرت نموده است. امروزه نمادهای هالیوودی از دختر کفشدوزکی و پسر گربهای تا باب اسفنجی و پاتریک و… بخشی از برنامههایی است که توانسته است در جامعه نسل جدید ما رسوخ کند. علاوه بر منفعت اقتصادی و استفاده کشورها از دیپلماسی رسانهای، یکی از وجوه مهم صنعت انیمیشن ساخت و تعمیق هویت ملی، مذهبی و… در مخاطبین آن است.
چند مدتی است که انیمیشنی با نام پسر دلفینی با توانمندی کاملا ایرانی به عرصه کودک پا گذاشته است. موفقیت انیمیشن پسر دلفینی در روسیه و آسیای میانه و اکران آن در سینماهای ایران نشان داد که امروز توانمندیهای ساخت انیمیشن با تکنیکهای روز در کشور وجود دارد فقط باید موانع تولید در این حوزه رفع گردد. البته ما در خلق سوژه به واسطه غنای فرهنگی و تاریخی توانمندیهای بسیاری داریم؛ از نخبههای علمی گرفته تا دلاوران و مبارزان استقلال ملی. از جمله سوژههایی که میتواند مورد بررسی و استفاده قرار گیرد استفاده از ظرفیت داستانی مبارزانی همچون دلیران تنگستان و شهید رئیسعلی دلواری، تقابل شهید نادر مهدوی با نفتکش عظیمالجثه بریجتون، مبارزه میرزا کوچک خان و… است که علاوه بر جذابیت سوژه، میتواند در نسل جدید و جوان ما تعمیق هویت نماید.
نکته مهم اینکه، این امر نیازمند یک برنامهریزی کارشناسی و راهبردی جهت تولید محتوا برای نسل جوان متناسب با ذائقه آنان است؛ فراموش نکنیم امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «العِلْمُ فی الصِّغَرِ کالنَّقْشِ فی الحَجَرِ؛ آموختن دانش در خُردسالى، همچون نقشى است که بر روى سنگ کنده شود.»