کد خبر : 197541
انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۲۲ - 18:40
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

احمد مسعود: طالبان با القاعده همسو است

احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در گفت‌وگویی اختصاصی با شورای آتلانتیک (atlantic council)، از ادامه مبارزه این جبهه با طالبان خبر داد.

احمد مسعود: طالبان با القاعده همسو است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ در این گفت‌وگو که در آستانه یک سالگی فروپاشی نظام سابق افغانستان منتشر شد، مسعود گفت‌وگو با طالبان را ضروری خواند اما خاطرنشان کرد که طالبان گروهی افراطی‌اند که به مذاکره اعتقادی ندارند و بنابراین جبهه مقاومت از مبارزه با طالبان دست برنمی‌دارد.

رهبر جبهه مقاومت ملی بر ایجاد یک حکومت مشروع و پاسخگو به مردم افغانستان و جهان تاکید کرد.

احمد مسعود پس از فرار اشرف غنی و نزدیکانش از افغانستان در پانزدهم اوت ۲۰۲۱، به پنجشیر رفت و با شماری از مقام‌های پیشین، نظامیان و تعدادی از شهروندان افغانستان جبهه مقاومت ملی را تشکیل داد و مقاومت علیه طالبان را در این استان آغاز کرد.

ایالت متحده آمریکا پس از حدود دو سال مذاکره با رهبران طالبان در دوحه، تفاهمنامه صلحی با طالبان امضا کرد. آمریکایی‌ها و شماری از کشورهای غربی بر این باور بودند که طالبان تغییر کرده‌اند اما احمد مسعود می‌گوید که متاسفانه رهبران طالبان هیچ تغییری نکرده‌اند و حتی افراطی‌تر از گذشته عمل می‌کنند.

مسعود از جهان خواست از به رسمیت شناختن طالبان اجتناب کنند؛ چون ایدئولوژی طالبان مشابه تروریست‌های بین‌المللی است. احمد مسعود به کشته شدن ایمن الظواهری در کابل اشاره کرد و افزود: «کشته شدن ایمن الظواهری در حفاظت‌شده‌ترین بخش تحت کنترل طالبان نشانه‌ای روشن از همسویی طالبان با القاعده است.

شبکه القاعده نهم سپتامبر ۲۰۰۱ احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان، را در منطقه خواجه بهاالدین استان تخار ترور کرد.

رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، به پناهگاه‌های امن جنبش اسلامی ازبکستان در افغانستان اشاره کرد و هشدار داد که جهان با چشم‌پوشی از این مسئله، در آینده با پیامدهای گسترده این «اشتباه فاجعه بار» روبرو خواهد شد.

احمد مسعود تاکید کرد که جبهه مقاومت ملی به‌تنهایی برای ساختن یک نظام دموکراتیک و غیرمتمرکز در افغانستان می‌کوشد؛ زیرا هیچ کشوری از آن‌ها حمایت نمی‌کند و با آنکه جامعه جهانی طالبان را به رسمیت نشناخته است، چند کشور در کابل تحت کنترل طالبان سفیر دارند.

به باور احمد مسعود، این تعاملات دیپلماتیک با طالبان چالش‌های امنیتی بزرگ‌تری در پی خواهد داشت.

اخبار مرتبط:
فرانسه: ۱۵۰ هزار سرباز روس در جنگ اوکراین کشته شدند
فرانسه: ۱۵۰ هزار سرباز روس در جنگ اوکراین کشته شدند

بر اساس برآوردهای وزیر خارجه فرانسه، از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، حدود ۱۵۰ هزار سرباز روسیه کشته شدند. با این‌‌حال، این تخمین کمتر از برآورد زلنسکی است که شمار آن را ۱۸۰ هزار سرباز روسی عنوان کرده بود.

ریاض به کمک واشینگتن به تل‌آویر نزدیک می‌شود
ریاض به کمک واشینگتن به تل‌آویر نزدیک می‌شود

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در ریاض گفت آمریکا به مراحل پایانی توافق امنیتی با عربستان سعودی نزدیک است و اگر عربستان روابط خود با اسرائیل را عادی کند، این توافق امنیتی به عربستان پیشنهاد می‌شود. بلینکن فاش کرد که قرار بود در ‍۱۰ اکتبر سال گذشته میلادی در عربستان سعودی و اسرائیل حضور داشته باشد تا به طور خاص بر بخش فلسطینی توافق عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل تمرکز کند چرا که این بخش این یک جزء اساسی آن است. اما این اتفاق به دلیل حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس به اسرائیل رخ نداد.

روزنامه اصولگرا: جمهوری آذربایجان از نگاه پدرانه جمهوری‌اسلامی دارد سوءاستفاده می‌کند
روزنامه اصولگرا: جمهوری آذربایجان از نگاه پدرانه جمهوری‌اسلامی دارد سوءاستفاده می‌کند

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد نوشت: بیش از دوسال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تاملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است