کد خبر : 193707
انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۲۳ - 10:50
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

قیمت ارز باز هم بالاتر می رود/استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق گفت

کامران ندری، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق و تحلیلگر مسائل اقتصادی در تشریح افزایش نرخ ارز به روزنامه«رسالت» گفت: بخش قابل‌توجهی از مسائل اقتصادی کشور متأثر از مسائل سیاسی است. بنابراین به دلیل اخبار محاوره شده حوزه سیاست بین‌الملل، افزایش نرخ ارز دور از تصور نبوده و نیست. طی ادوار گذشته نرخ ارزبر پایه اخبار مثبت و منفی متغیر بوده و نوسانات مختلفی را تجربه کرده است.

قیمت ارز باز هم بالاتر می رود/استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق گفت

به گزارش سایت خبری مدارا؛ وی افزود: نوسانات ارزی محدود به یک یا چندمسئله نیست و از عوامل بسیاری تأثیر می‌پذیرد. افزایش نرخ ارز در بازه زمانی حال حاضر به دلیل باقی ماندن تحریم‌ها اجتناب‌ناپذیر است. بنابراین می‌بایست منتظر ماند تا مداخله دولت در حوزه ارز و تدبیر بانک مرکزی از این روند صعودی جلوگیری کند.
ندری تصریح کرد: متأسفانه افزایش نرخ ارز، افزایش تقاضا را نیز پدید می‌آورد. بخشی از این تقاضاهای ارزی به‌منظور حفظ ارزش دارایی و پس‌انداز است. این تصور مبتنی بر مقابله با تورم ایجادشده است. برخی افراد تصور می‌کنند اگر با افزایش نرخ ارز آن را تهیه و پس‌انداز کنند، از تأثیر تورمی بر زندگی خود جلوگیری‌ می‌کنند که البته چنین تصوری نادرست است.
روند افزایشی ارز با شیب ملایم
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق همچنین خاطرنشان کرد: با افزایش نرخ ارز برخی دیگر از مردم به سمت خرید ارز و طلا می‌روند. دلیل این امر نیز نقد شوندگی آسان‌تر و بازدهی متناسب با تورم است.
او اضافه کرد: درشرایط روند صعودی ارز نباید شوک‌های‌اقتصادی به بازار وارد کرد چراکه قیمت ارز متأثر از اخبار موجود در بازار است. اخبار منفی می‌تواند موجب صعودی شدن نرخ دلار و جهش قیمتی آن شود.
تحلیلگر مسائل اقتصادی در پایان این گفت‌وگو عنوان کرد: مطابق وضعیت کنونی ارز و مسائل سیاسی و اقتصادی حال حاضر پیش‌بینی می‌گردد روند افزایشی با شیب ملایم‌تری در نرخ ارز در پی داشته باشیم.

اخبار مرتبط:
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم

یک اقتصاددان گفت: مسئله بعدی این است که در ایران خصوصی‌سازی صرفا با هدف کسب پول بیشتر است؛ در حالی که در آلمان که خصوصی‌سازی انجام شد با هدف کسب درآمد برای دولت نبود، بلکه با انگیره واگذاری با هدف اخراج‌نشدن کارگران و ارتقاء خطوط تولید بود.

کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند
کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند

حمیدرضا رستگارپور رییس اتاق اصناف تهران گفت: تقریبا تمام مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کارها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟
چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟

امسال تا قبل از شهریور میزان درآمد و حجم سرمایه خانوارها مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد و بخشی از خانوارها با افزایش ارزش ریالی اموال از فهرست یارانه بگیران حذف شده و بعضی هم ممکن است جابجایی دهک برای آنها اتفاق بیفتد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است