کد خبر : 193226
انتشار : 2022/06/08 - 12:16
دسته‌بندی : سیاسی، اسلاید
چاپ

تل آویو: ندا امین، روزنامه‌نگار ایرانی تبار با مقام‌های اطلاعات ایران در ارتباط است / حکم اخراج او از اسرائیل صادر شده/ کیهان نگران شد

روزنامه تحت مدیریت «حسین شریعتمداری» نسبت به اخراج یک پناهجوی ایرانی در اسرائیل اظهار نگرانی کرد.

تل آویو: ندا امین، روزنامه‌نگار ایرانی تبار با مقام‌های اطلاعات ایران در ارتباط است / حکم اخراج او از اسرائیل صادر شده/ کیهان نگران شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه کیهان در شماره امروزخودش نوشت: در پی کشف چند مورد دیرهنگام نفوذ و جاسوسی در میان برخی وزرا و سرمایه‌داران و مقامات سیاسی اسرائیل به نفع ایران، مراکز امنیتی این رژیم از جمله به برخی اتباع ایرانی پناهده شده بدگمان شده‌اند.

به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، ندا امین روزنامه‌نگار پناهنده، پس از پنج سال، در معرض اخراج قرار گرفته است. این روزنامه‌نگار، در سال ۲۰۱۷ از اسرائیل پناهندگی گرفت، اما اکنون به حکم «آیلت شاکد» وزیر کشور، با خطر اخراج روبه‌رو است. ندا امین به اخبار کانال ۱۲ اسرائیل گفت از رفتاری که با او می‌شود شوکه شده، و هیچ جایی ندارد برود.

شاباک، سازمان امنیت و اطلاعات اسرائیل به این پناهنده گفته که او با مقامات اطلاعات ایران در ارتباط است و دستور ترک اسرائیل داده شده است. اما وکیل وی، این اتهام را «پوست گردو» خواند و گفت این «بهانه»‌ای برای واداشتن امین به ترک اسرائیل است. وکیل امین می‌گوید: او در گذشته در این خصوص مورد بازجویی قرار گرفته، اما دستگیر نشد، هیچ اقدامی علیه او نشد، و خطری نیز ایجاد نکرد.

تایمز اسرائیل می‌افزاید: در گذشته، کمیته‌ای که درخواست امین برای کسب موقعیت رسمی در اسرائیل را بررسی می‌کرد، به اتفاق آرا به اعطای اقامت دائم به او رأی داد. در یک توصیه نامه وزارت دادگستری به این کمیته گفته شد او در ایران «تحت تعقیب» بوده و در ایران جانش در خطر قرار داشته و او نامزد «معتبر» برای دریافت اقامت دائم است. امین، ایران را در ۲۰۱۴ به مقصد ترکیه ترک کرد و همچنین برای تایمز اسرائیل متن‌های وبلاگی می‌نوشت. در تابستان ۲۰۱۷، او با تایمز اسرائیل تماس گرفت و گفت جانش در خطر است. طبق گفته خودش، وبلاگ نویسی برای یک وبسایت اسرائیلی، و دیگر نوشته‌هایش در دیگر جاها باعث شده است پلیس ترکیه بارها او را مورد سؤال و جواب قرار دهد، و سپس به او گفته‌اند از ترکیه بیرونش می‌کنند. او گفت می‌ترسد مقامات ترکیه او را به ایران پس بفرستند، و در آنجا جانش در خطر باشد.

مقامات اسرائیلی از روی همدردی با موقعیت دشوار او، پروسه ضروری بازرسی را تسریع کردند و وزیر کشور وقت به او ویزای اسرائیل را داد. مقامات کنسولگری اسرائیل در ترکیه نیز مقدمات ورود او به اسرائیل را مهیا کردند. او به تایمز اسرائیل گفته بود آرزو دارد پروسه رسمی گرویدن به یهودیت را آغاز کند، ولی به دیوار خورده است.

او در اسرائیل از هنگام ورود ناچار بود ویزای «اقامت موقت» خود را هر سه ماه یک‌بار تمدید کند، و با مقامات برای دریافت جاپای دائمی‌تر به چالش بپردازد.

روز دوشنبه گذشته معلوم شد وزیر کشور اسرائیل حکم اخراج او را صادر کرده است. شاباک در بیانیه‌ای به شبکه تلویزیونی مزبور گفت امین در طول اقامت در اسرائیل در رابطه با ارتباط با مقامات اطلاعاتی ایران تحت تحقیق بوده، و او علی‌رغم هشدار صریح مقامات درخصوص این موضوع، به ارتباط خود با ایشان ادامه داده است.

 امین به کانال ۱۲ گفت فقط با یکی از این‌گونه افراد وارد گفت‌وگو شده و آن‌هم فقط در مورد یک موضوع شخصی بوده و ارتباط خود را به این خاطر که روزنامه نگار است حفظ کرده، و تمام اطلاعاتی که داشته را به شاباک منتقل کرده است.

کانال ۱۲ به نقل از امین گفت «دل من را شکستند. منطقی نیست که دولت بگوید من خطری علیه شهروندان هستم. وقتی به اسرائیل آمدم مثل شاهزاده خانم‌ها و ملکه‌ها برای من فرش قرمز پهن کردند».

اخبار مرتبط:
گزارش عراقچی از آخرین تحولات مرتبط با جنگ آمریکا علیه ایران به هیئت دولت
گزارش عراقچی از آخرین تحولات مرتبط با جنگ آمریکا علیه ایران به هیئت دولت

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه گزارشی از آخرین مباحث و تحولات مرتبط با جنگ آمریکا علیه ایران به هیئت دولت ارائه داد.

وزیرخارجه روسیه: تداوم درگیری به نفع آمریکا و ایران نیست
وزیرخارجه روسیه: تداوم درگیری به نفع آمریکا و ایران نیست

وزیر خارجه روسیه در جدیدترین موضع گیری خود درباره جنگ ایران و آمریکا، قصد آلمان برای دسترسی به سلاح هسته ای و فشارها علیه کره شمالی و جنگ آتی روسیه با اروپا، اظهار نظر کرد.

سخنگوی وزارت کشور: ادعای سقوط شهر مشهد در حوادث دی ماه را کاملاً تکذیب می‌کنم!
سخنگوی وزارت کشور: ادعای سقوط شهر مشهد در حوادث دی ماه را کاملاً تکذیب می‌کنم!

علی زینی وند سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «در گفت‌وگوی اخیر وزیر امور خارجه بحث سقوط شهر مشهد در تحولات دی ماه سال گذشته مطرح شد؛ نظر شما چیست؟» گفت: بنده شنیدم اما فرصت نکردم که شخصا بشنوم دکتر عراقچی چنین فرمایشی مطرح کرده باشند؛ بنده به عنوان سخنگوی وزارت کشور این موضوع را کاملا تکذیب می‌کنم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است