کد خبر : 191611
انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۰۱ - 16:50
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

ابوالفضل ابوترابی: قانون اساسی می‌گوید مملکت ما باید دو پارلمانی شود

عضو کمیسیون شورا های مجلس شورای اسلامی مدعی است: قانون اساسی می‌گوید مملکت ما باید دو پارلمانی شود، در حال حاضر شوراهای اسلامی شهر و روستا نقش پارلمان محلی با محوریت شورای استان را ایفا می‌کنند که در کشورهای دیگر عنوان مجلس عوام را دارد، ‌اما ما نام پارلمان‌های محلی را برای آن قرار داده‌ایم.

ابوالفضل ابوترابی: قانون اساسی می‌گوید مملکت ما باید دو پارلمانی شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شورا های مجلس شورای اسلامی ‌درباره لزوم وجود نظام پارلمانی دو مجلس اظهار کرد:‌ دغدغه نسبت به موضوع نظام پارلمانی دو مجلسی بسیار قابل احترام است، ‌بنده در این موضوع ۶ سال کار تحقیقاتی انجام داده‌ام، اکنون هم طرح بنده تحت عنوان مدیریت جامع شهری و روستایی در راستای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلسی در دستورکار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بنده نام دیگر این طرح را حکمرانی مردمی قرار داده‌ام، ظرفیت‌های اصول ۷ و ۱۰۰ الی ۱۰۴ قانون اساسی می‌گوید مملکت ما باید دو پارلمانی شود، در حال حاضر شوراهای اسلامی شهر و روستا نقش پارلمان محلی با محوریت شورای استان را ایفا می‌کنند که در کشورهای دیگر عنوان مجلس عوام را دارد، ‌اما ما نام پارلمان‌های محلی را برای آن قرار داده‌ایم.

عضو کمیسیون شورا های مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: پارلمان دیگر در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی مجلس شورای اسلامی است که حکم مجلس سنا را در دیگر کشورها بر عهده دارد، ‌بر این اساس، قانون اساسی ما توسط یک فرد دنیادیده به نام شهید بهشتی طراحی شده و کشور ما هم باید به سمت دو پارلمانی حرکت کند، یعنی یک پارلمان محلی که همان شورای شهر و روستا هستند فعال باشند، اما هیچ اختیاری به آن‌ها تفویض نشده و پارلمان دیگر، مجلس شورای اسلامی است که حکم مجلس سنا را دارد.

ابوترابی بیان کرد:‌ استاد هاشمی که در دانشگاه به ما حقوق اساسی تدریس می‌کرد، همواره می‌گفت که نگویید ما در ایران از سه قوه برخوردار هستیم، ‌بلکه بگویید ساختار سیاسی ایران ۴ قوه دارد، زیرا شوراها در قانون اساسی مستقل و صاحب اختیار هستند.

وی با بیان اینکه برخی از کشورهای دنیا ۷ قوه مستقل دارند، ‌اظهار کرد:‌ اما به اعتقاد بنده ما در ساختار سیاسی کشورمان از ۵ قوه برخوردار هستیم، زیرا شورای نگهبان هم حکم کمیسیون ملی انتخابات را دارد، زیرا از استقلال و اختیار در تصمیم‌گیری برخوردار هستند. در دیگر کشورهای دنیا عنوانش کمیسیون ملی انتخابات است، اما ما در ایران از عنوان شورای نگهبان برای آن استفاده کرده‌ایم.

ابوترابی ادامه داد: بنده برای ارتقای جایگاه شوراهای اسلامی به عنوان پارلمان محلی طرح مدیریت جامع شهری و روستایی را ارائه دادم که دوره قبل با ۵ رأی کمتر مصوب نشد، ‌اما اکنون در دستورکار مجلس قرار گرفته، اما امان از دست مسئولان دولتی که پست و مقامشان اجازه تصویب این طرح را نمی‌دهند و با مداخله در امور مجلس به تطمیع نمایندگان می‌پردازند.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وزارت نیرو بخشنامه‌ای به مدیران کل استان‌ها ابلاغ کرده که مبتنی برآن مدیران کل استان باید با نمایندگان دیدار داشته باشند و اجازه ندهند که طرح مدیریت جامع شهری و روستایی به تصویب برسد.

ابوترابی با اشاره به اینکه طرح مدیریت جامع شهری و روستایی سنگ بنای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلسی در کشور است، تصریح کرد: با ابلاغ وزارت نیرو تمامی نمایندگان مجلس با امتیازاتی که مسئولان دولتی به آن‌ها می‌دهند در حال تطمیع برای عدم تصویب این طرح هستند، این مسئله در مجلس قبل به وضوح دیده شد و با چشمان خودم دیدم که دولتمردان به نمایندگان قیر دادند تا در حوزه انتخابیه خود مورد استفاده قرار دهند تا رأی آن‌ها علیه طرح مذکور قرار گیرد.

اخبار مرتبط:
پیشنهاد وام و خودرو به نمایندگان مجلس در ازای رای دادن به ریاستِ قالیباف
پیشنهاد وام و خودرو به نمایندگان مجلس در ازای رای دادن به ریاستِ قالیباف

هنوز دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم برگزار نشده اما سطح تنش‌ها بین برخی جریانات اصولگرا و قالیبافی‌ها درباره ریاست بالا گرفته است و صحبت از اتهامات جدید در میان است.کامران غضنفری که جزو منتخبان تهران برای ورود به مجلس دوازدهم است در یادداشتی که اخیرا منتشر کرده، مدعی دادن وعده‌هایی از جنس وام و خودرو و عضویت در کمیسیون مورد علاقه در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف شده است.

نماینده مجلس از تشکیل ستاد حجاب در کشور خبر داد
نماینده مجلس از تشکیل ستاد حجاب در کشور خبر داد

محمدتقی نقدعلی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، درباره نحوه برخورد با افراد بی‌حجاب طبق لایحه عفاف و حجاب گفت: در لایحه عفاف و حجاب که اگر مورد تایید نهایی شورای نگهبان قرار بگیرد مرحله اول را در قالب یک تذکر پیامکی با یک جریمه معلق قرار دادیم و در مرحله بعد اگر طرف اصرار بر کشف حجاب داشت جریمه قطعی خواهد شد و در مرحله سوم پروسه قضایی را تعریف کردیم.

مهرداد لاهوتی: مجلس یازدهم به وظیفه خودش درباره رفع مشکلات اقتصادی عمل نکرد
مهرداد لاهوتی: مجلس یازدهم به وظیفه خودش درباره رفع مشکلات اقتصادی عمل نکرد

منتخب مجلس دوازدهم گفت: مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است