کد خبر : 158250
انتشار : 2021/04/05 - 14:48
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ماهیت FATF را قبول داریم/چینی ها نمی توانند اف‌ ای تی اف را بهانه ای در مراودات مالی با ایران قرار دهند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ماهیت FATF را قبول داریم/چینی ها نمی توانند اف‌ ای تی اف را بهانه ای در مراودات مالی با ایران قرار دهند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ «محمدرضا پورابراهیمی»، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در رابطه با “قرارداد 25 ساله ایران و چین” گفت: سند بین ایران و چین یک چهارچوب همکاری در بخش های مختلف است، در کشور نه این دولت و نه مجلس هیچ کدام خارج از سازوکار قانونی نمی توانند کاری را انجام دهند، مثلا یک وزیر نمی تواند راسا یک موافقت نامه ای را مبادله کند و یا یک تصمیم بگیرد، هرتصمیم تعهد آوری که بر نظام جمهوری اسلامی ایران خارج از قوه مجریه، قوه مقننه و قضاییه وارد می شود، باید از بستر قانون عبور کند که مسیر قانونی هم مجلس است، با اصل موضوع که افزایش همکاری های مشترک بین جمهوی اسلامی و کشور چین است موافق هستیم، زیرا این به ظرفیت های متقابل کمک می‌کند.

او ادامه داد: چین مسیر جاده ابریشم سابق به اروپا را هموار می کند و در این مسیر از کشور هایی میگذرد که ایران هم در بین آنها قرار دارد، چین باید با ایران توافق می کرد. ایران می تواند در این مسیر یک راهبرد مشترک داشته باشد و بتواند هم انتفاع بگیرد و هم ظرفیت سازی کند تا دیگران هم در این انتفاع، حضور داشته باشند. سند همکاری پاسخ محکمی به امریکایی است که دنبال تحریم ایران بود و حتی بعد از آمدن بایدن باز هم بر طبل تحریم ها کوبیدند.

پور ابرهیمی گفت: در جزییات این همکاری مثلا در زمینه حضور چینی ها در کیش و نوع فعالیت و روش سرمایه گذاری آنها که در قالب تفاهم نامه و اجزای آن، باید این مسیر در مجلس بررسی شود و کمیسیون های تخصصی به تصویب برسانند. اصل 77 و 125 مبنای تصمیم مجلس است؛ مجلس معتقد است هر کشوری که می خواهد با ایران همکاری کند و تعهدات نظام در قالب آن است باید از مسیر مجلس عبور کند. همکاری چین با ایران این پیام را برای طرف های غربی می رساند که در اوج زمانی که آنها به دنبال انزوای ایران هستند، چین به دنبال همکاری مشترک با ایران است این یک برگ برنده برای جمهوری اسلامی است و حتما باید از این ظرفیت استفاده شود. نکته دوم اینکه چین قدرت اول در اقتصاد دنیا مطرح می شود و ایران می تواند از این موقعیت استفاده کند. در دنیا در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی ایران کمترین رتبه را دارد و این اصلا اتفاق خوبی نیست و از اشکالات کشور است، از طرفی دیگر ایران جزو کشورهایی است که کمترین میزان بدهی به سایر کشورها را دارد، زمانی که از طریق فاینانس با کشوری مثل چین موافقتی کرده ایم حسن آن این است که با تامین مالی می توانیم طرح های خودمان را اجرایی کنیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم مطرح کرد: همکاری مشترک با چین می تواند ظرفیت فاینانس کشور و ظرفیت سرمایه گذاری مشترک را افزایش دهد و این به نفع کشور است. باید تفاهم‌نامه ها و طرح ها در ذیل سند مشترک ایران و چین به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و چهارچوب آن مشخص شود.

او در پاسخ به این سوال که چینی ها بعد از امضای قرار مطرح کردند ایران باید به اف‌ ای تی اف بپیوندد گفت: اف ای تی اف یک هدف خاص دارد به جهت اینکه بتواند شفافیت اطلاعات را رقم بزند، این هدف خاص مطلوب خیلی از کشورها است اما تبدیل به ابزاری در راستای سیاست های استعماری آمریکا و اروپا شده است؛ اف ای تی اف برای اروپا و آمریکا تبدیل به ابزار شده است. فرضا عربستانی که در سوریه پولشویی کرده از ماجرای اف ای تی اف بیگانه است اما در برابر جمهوری اسلامی می گویند که باید چرخش مالی مشخص شود، اینکه بخواهیم با ابزار اف‌ ای تی اف در زمین جهانی بازی کنیم به صلاح کشور نیست، اگر واقعا شفافیت مبنا باشد، جمهوری اسلامی شفافیت دارد در بحث چین هم همه زوایا می تواند مبنا باشد.

او در پایان افزود: ماهیت اف‌ ای تی اف را قبول داریم اما ابزار سیاستی و علیه جمهوری اسلامی را قبول نداریم. اف‌ ای تی اف نباید ابزار فشار باشد. هدف اف‌ ای تی اف شفافیت مراودات مالی است، مجلس ایران سالهاست قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی را تصویب کرده، چینی ها نمی توانند اف‌ ای تی اف را بهانه ای در مراودات مالی با ایران قرار دهند.

اخبار مرتبط:
ماجرای جنجالی «با ضیا» به دادستانی رسید؛ اعلام جرم علیه علی ضیا و عوامل برنامه
ماجرای جنجالی «با ضیا» به دادستانی رسید؛ اعلام جرم علیه علی ضیا و عوامل برنامه

دادستانی تهران علیه مجری، تهیه‌کننده و دو مهمان برنامه «با ضیا» به دلیل طرح ادعاهای کذب و اظهارات غیرمستند اقتصادی اعلام جرم کرد.

قیمت طلا ۲۲ شهریور / هر گرم طلا ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
قیمت طلا ۲۲ شهریور / هر گرم طلا ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا در بازار تهران امروز ۲۲ شهریورماه اعلام شد.

نماینده مجلس: آمریکا رفتنی است/ عراق هرچه زودتر مرز شلمچه و چزابه را باز کند
نماینده مجلس: آمریکا رفتنی است/ عراق هرچه زودتر مرز شلمچه و چزابه را باز کند

نقدعلی، نماینده مجلس اضافه کرد: ما انتظار داریم که دولت عراق، واقعیت های جامعه عراق را بداند. دولت عراق باید بداند که حکومت های دست نشانده در حال سقوط هستند و ملت عراق دست نشاندگی را بر نمی تابد. بنابراین توصیه می کنیم که مرز شلمچه و چزابه را بازگشایی کنند تا روال معمول استمرار پیدا کند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است