کد خبر : 125552
انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ - 08:44
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

سید محمد خاتمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می شود؟

سید محمد خاتمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می شود؟

به گزارش سایت خبری مدآرا، آن‌هم در حالی که پیش از این وقتی سیدرضا خاتمی، نایب‌رییس مجلس ششم و برادر کوچک‌تر رییس‌جمهوری اسبق ایران به این عنوان و از قضا از سوی عبدالله ناصری، از اعضای حلقه مشورتی سیدمحمد خاتمی مطرح شد، بسیاری از تحلیلگران و کنشگران سیاست ایرانی، نوشته و گفتند که بعید است سیدمحمدرضا خاتمی برای انتخابات ریاست‌جمهوری تایید صلاحیت شود و فراتر از آن، از اساس بعید است که او عزمی برای ورود به رقابت انتخاباتی داشته باشد.

این واکنش‌ها البته به هیچ عنوان به معنای آن نبود که سیدمحمدرضا خاتمی یا محسن صفایی‌ فراهانی و دیگرانی که در این سطح از سوی برخی تحلیلگران به عنوان گزینه‌های اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مطرح می‌شود، شایسته چنین جایگاهی نیستند. مساله صرفا احتمال تایید صلاحیت آنها از جانب شورای نگهبانی است که در آخرین تجربه در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، حتی صلاحیت بسیاری از اصولگرایان میانه‌روی دوره دهم پارلمان را هم برای ورود مجدد به انتخابات مجلس احراز نکرد و نتیجه این شد که اصولگرایان در «رقابتی بدون رقیب انتخاباتی» پیروز بلامنازع انتخابات اسفندماه ۹۸ شدند.

ناصر قوامی که پس از سال‌ها کار قضایی، دوره ششم مجلس شورای اسلامی را در کسوت ریاست کمیسیون قضایی و حقوقی آن دوره پشت سر گذاشت، دیروز در اظهارنظری مطبوعاتی علاوه بر سیدمحمد خاتمی، از سیدمحمدرضا، عبدالله نوری و حتی صادق زیباکلام به این عنوان نام برده اما آنچه این اسامی را در ذهن قوامی به عنوان گزینه مطلوب قرار داده، این باور نیست که آنها لزوما می‌توانند کاندیدای انتخابات پیش‌ رو باشند. بلکه برعکس، او تاکید کرده که آنها اگرچه «می‌توانند هم در انتخابات رای بالایی به دست آورند و هم کشور را به خوبی مدیریت کنند، اما معلوم است که شورای نگهبان این اشخاص را ردصلاحیت می‌کند.»

این میان اما حسین کاشفی، ازجمله اعضای ارشد حزب اتحاد ملت، تاکید کرده است که «اصلاح‌طلبان باید واقعیت‌ها را به جامعه انتقال دهند و از جامعه برای برون‌رفت از این وضعیت کمک بخواهند.» اما شاید نکته جالب‌تر در سخنان اخیر حسین کاشفی، بخش پایانی این اظهارات و آن‌جاست که او به ‌صراحت تاکید دارد صحبت از اسامی مختلف و گزینه‌های احتمالی در شرایط فعلی راهگشا نیست. این عضو ارشد حزب اتحاد ملت گفته است: «اکنون زمان مناسبی برای بحث درباره اسم‌‌هایی که می‌توانند تاثیرگذار باشند، نیست. در واقع اول باید زمینه را برای فعالیت مهیا کنیم و پس از آن به سراغ چهره‌هایی برویم که از توانایی لازم بهره‌مند هستند.»

اخبار مرتبط:
واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی: مواردی که برای ردصلاحیت به روحانی اعلام شده متعدد است؛ محدود به این چند موردی که گفته شده نیست
واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی: مواردی که برای ردصلاحیت به روحانی اعلام شده متعدد است؛ محدود به این چند موردی که گفته شده نیست

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

نماینده مجلس: در ترکیه هر مرد، متوسط با ۱۵ زن شریک جنسی است؛ بعضی هم تا ۵۰ زن
نماینده مجلس: در ترکیه هر مرد، متوسط با ۱۵ زن شریک جنسی است؛ بعضی هم تا ۵۰ زن

امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در بخشی از فیلمی که از وی در فضای مجازی منتشر شده گفته است: الان در ترکیه آنچه که رسما اعلام می شود، به طور متوسط هر مرد با ۱۵ زن شریک جنسی است و بعضی تا ۵۰ زن. این رهاورد کشف حجاب آتاتورک است.

جمیله علم‌الهدی به دلیل مشغله علمی، پیشنهاد عضویت در هیئت جذب دانشکده را نپذیرفت
جمیله علم‌الهدی به دلیل مشغله علمی، پیشنهاد عضویت در هیئت جذب دانشکده را نپذیرفت

فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران گفت: درخواست از خانم دکتر علم‌الهدی مطرح و از ایشان خواسته شد که در شورای راهبردی و هیئت جذب دانشکده علوم خانواده حضور داشته باشند که ایشان اعلام نمودند به علت مشغله علمی، امکان وقت گذاشتن برای این کار را نداشته و لذا این پیشنهاد را نپذیرفتند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است