کد خبر : 177803
انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۰۲ - 20:33
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

آلزایمر را با ورزش کردن بر طرف کنید

آلزایمر را با ورزش کردن بر طرف کنید

به گزارش مدارا، هیچ کس با اثر مثبت سبک زندگی فعال مخالفت نمی‌کند اما مشخص نیست که فعالیت بدنی چگونه سلامت مغز را به ویژه در بیماران مبتلا به آلزایمر بهبود می‌بخشد. این مزایا ممکن است از طریق کاهش فعالیت سلول‌های ایمنی حاصل شوند.

سلول‌های ایمنی مغز موسوم به "میکروگلیا"(Microglia)، برای پاک کردن ضایعات و مهاجمان خارجی از مغز فعال می‌شوند اما فعال‌سازی بیش از اندازه می‌تواند به بروز التهاب، آسیب رسیدن به نورون‌ها و اختلال در سیگنال‌دهی مغز منجر شود. ورزش کردن می‌تواند به کاهش فعال‌سازی نا به جا در حیوانات کمک کند اما این ارتباط تاکنون در انسان‌ها ثابت نشده بود.

"کیتلین کاسالتو"(Kaitlin Casaletto)، پژوهشگر "انجمن علوم اعصاب آمریکا"(SfN) و همکارانش، رابطه میان فعالیت بدنی و فعال‌سازی میکروگلیا را در ۱۶۷ فرد مسن بررسی کردند. شرکت‌کنندگان تا ۱۰ روز و هر روز به مدت ۲۴ ساعت از صفحه نمایش فعالیت استفاده کردند. پژوهشگران، فعال شدن میکروگلیا و آسیب‌شناسی بیماری آلزایمر را در تجزیه و تحلیل بافت مغز اندازه گیری کردند. آنها دریافتند که فعالیت بدنی بیشتر، به کاهش فعال‌سازی میکروگلیا، به‌ویژه در "شکنج گیجگاهی تحتانی"(inferior temporal gyrus) منجر می‌شود که بیشترین آسیب ناشی از آلزایمر را می‌بیند.

پژوهشگران دریافتند که فعالیت بدنی، تاثیر بارزی بر التهاب مغز افراد مبتلا به آلزایمر شدید دارد. 

پژوهش‌های آینده به بررسی این موضوع خواهند پرداخت که آیا مداخله فعالیت بدنی می‌تواند فعال‌سازی میکروگلیا را در بیماران مبتلا به آلزایمر تغییر دهد یا خیر.

این پژوهش، در مجله "JNeurosci" به چاپ رسید.

اخبار مرتبط:
معاون رئیس جمهور: پیکر ۲ شهیده جنگ ۱۲ روزه هنوز پیدا و شناسایی نشده است
معاون رئیس جمهور: پیکر ۲ شهیده جنگ ۱۲ روزه هنوز پیدا و شناسایی نشده است

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ۱۱ شهید دانشجوی جنگ ۱۲ روزه، گفت: ۲ پیکر شهیده مرضیه عسگری فوق تخصص نوزادان و پیکر دانشجوی نخبه شهیده یاسمین باکویی هنوز پیدا و شناسایی نشده است.

واکنش ایلان ماسک به جریمه ۱۲۰ میلیون یورویی شبکه اجتماعی ایکس: اتحادیه اروپا باید منحل شود و حاکمیت به کشورهای مستقل بازگردد
واکنش ایلان ماسک به جریمه ۱۲۰ میلیون یورویی شبکه اجتماعی ایکس: اتحادیه اروپا باید منحل شود و حاکمیت به کشورهای مستقل بازگردد

ایلان ماسک روز شنبه، ۶ دسامبر، پس از آنکه اتحادیه اروپا پلتفرم شبکه اجتماعی‌اش، ایکس، را با جریمه‌ای سنگین مواجه کرد، در پاسخ به ۲۳۰ میلیون دنبال‌کننده‌اش گفت که اتحادیه اروپا باید «منحل شود».

رییس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی: در ۷ سال گذشته قیمت تمام اقلام مصرفی ۱۰ برابر شده / قیمت گوشت ۲۱ برابر و نرخ نان و غلات ۱۳ برابر شده
رییس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی: در ۷ سال گذشته قیمت تمام اقلام مصرفی ۱۰ برابر شده / قیمت گوشت ۲۱ برابر و نرخ نان و غلات ۱۳ برابر شده

رییس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با بیان اینکه از سال ۹۸ جهش قیمتی را شاهد بوده‌ایم، تصریح کرد: از ۹۸ تا ۱۴۰۳ نرخ نان و غلات ۱۳ برابر (۱۳۰۰ درصد) و گوشت ۲۱ برابر شده یعنی در ۷ سال گذشته ۱۰۰۰ درصد (۱۰برابر) تورم را در تمام اقلام مصرفی کشور تجربه کرده‌ایم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است