کد خبر : 177772
انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۰۲ - 09:40
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

سفر گروسی به ایران چه مزیتی دارد؟

سفر گروسی به ایران چه مزیتی دارد؟

به گزارش مدارا، سفر تازه رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران از آن جهت مهم است که این سفر در آستانه مذاکرات وین انجام می‌شود و شاید نتیجه‌اش بر نتیجه مذاکرات برجامی مؤثر باشد.

پیرمحمد ملازهی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «دیدار تازه رافائل گروسی هم می‌تواند راهگشا باشد، هم می‌تواند شرایط سختی را رقم بزند و به نظرم برای هر دو طرف یعنی ایران و آژانس تردیدهایی درباره نتیجه سفر گروسی وجود دارد. آژانس به دنبال آن است که حداکثر دسترسی‌ها بر تأسیسات هسته‌ای ایران را داشته باشد تا به زعم خودشان ایران به سمت سلاح هسته‌ای نرود و با همین نگاه بر ایران فشار می‌آورد تا همه دوربین‌هارا فعال نگه دارد و ایران هم می‌خواهد از حق هسته‌ای خود دفاع کند».

او ادامه داد: «آژانس مدعی است که ایران همه اطلاعات را ارائه نداده و این ادعا را مطرح می‌کند که خارج از توافق صورت‌گرفته بیش از حد مجاز اورانیوم غنی کرده است که از دید آژانس این یک تخلف است».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی بیان کرد: «سفر اخیر آقای گروسی به دلیل آنکه در آستانه مذاکرات وین در هشتم آذرماه هستیم، بسیار مهم است. اگر آژانس گزارشی علیه ایران بدهد یا گزارشی ارائه کند که تردیدهایی را به جای بگذارد، این خطر وجود دارد که روند مذاکرات متحول شود».

او حالت دیگر گزارش آژانس را اینگونه پیش‌بینی کرد: «اما اگر آژانس گزارشی مثبت از فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه دهد، حتما این گزارش می‌تواند باعث تسهیل مذاکرات شود».

ملازهی در پایان گفت: «به نظرم ایران و آژانس باید در فضایی تعاملی با هم همکاری کنند زیرا برخلاف آنچه برخی می‌گویند من باور دارم آژانس چندان تحت تأثیر خواسته‌های اروپایی‌ها و آمریکا نیست و می‌توان در فضایی شفاف کاری کرد که گزارش آژانس به سود ایران باشد تا در پی چنین گزارشی مسیر مذاکرات تسهیل شود و در نهایت بتوان امید داشت که طرفین به تعهداتشان بازگردند و تحریم‌ها علیه ایران رفع شود».

اخبار مرتبط:
روزنامه اصولگرا: در جلسه سه شنبه با هر فریاد نمایندگان، دلار بالاتر رفت / آن جلسه فقط هوچی گری بود
روزنامه اصولگرا: در جلسه سه شنبه با هر فریاد نمایندگان، دلار بالاتر رفت / آن جلسه فقط هوچی گری بود

بی‌هیچ مقدمه‌ای باید گفت آنچه روز سه‌شنبه در بهارستان رخ داد، فراتر از یک جلسه‌ نظارتی و پاسخ‌گویی مرسوم بود که می‌توان آن را با احترام به همه مجلسی‌ها و دولتمردان، نمایش تمام‌عیار سیاست‌ورزی مبتنی بر هوچی‌گری دانست.

کشف بیش از یک میلیون سند احتمالی دیگر در پرونده اپستین
کشف بیش از یک میلیون سند احتمالی دیگر در پرونده اپستین

وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که بیش از یک میلیون سند دیگر که به‌طور بالقوه با جفری اپستین، مجرم محکوم‌شدهٔ جرایم جنسی، مرتبط هستند شناسایی شده‌اند؛ موضوعی که انتشار کامل این اسناد را برای چند هفته به تعویق می‌اندازد، زیرا مقام‌ها در حال حذف (رداکت) بخش‌هایی از اسناد برای محافظت از قربانیان هستند.

رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی با افرادی که در عالم مبارزه فعّال بودند، ارتباط برقرار می‌کرد؛ مثلاً با مرحوم مهندس بازرگان و دکتر سحابی مرتبط بود
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی با افرادی که در عالم مبارزه فعّال بودند، ارتباط برقرار می‌کرد؛ مثلاً با مرحوم مهندس بازرگان و دکتر سحابی مرتبط بود

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت آیت‌الله سید محمدهادی میلانی در محل برگزاری این همایش در حرم مطهر رضوی منتشر شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است