زن و شوهری در مغازه کناری درحال چانهزنی برای خرید یک بخاری برقی هستند که از ظاهر آن معلوم است خیلی سرِ پا نیست. فروشنده تخفیف نمیدهد و معامله جوش نمیخورد. زن جوان میگوید: لوازم خانه گران شده است. یک دستگاه بخور هم میخواستیم بخریم که خراب بود.
به گزارش سایت خبری مدآرا: اینجا مغازههای پرندهفروشی و سمساری درهم است. تقریبا از اول تا آخرِ کوچه نور، بیشتر مغازهدارها ۳ یا ۴نفری درحال صحبت هستند. نقطه پایان صحبتهایشان وقتی است که مشتری وارد مغازه یکی از آنها شود. اینجا، لوازم خانگی مانند بخاری، یخچال، فرش، گاز، جاکفشی و هر وسیله دست دومی میتوان یافت. چند پتو تا و روی هم چیده شده است. خانمی که انگار دوست ندارد به این پتوها دست بزند از فروشنده میخواهد یکی از آنها را برایش باز کند، تکههایی در گوشه پتو سوخته و پاره شده است. با نگاهش دیگر لوازم مغازه را زیر و رو میکند و میرود.
زن و شوهری در مغازه کناری درحال چانهزنی برای خرید یک بخاری برقی هستند که از ظاهر آن معلوم است خیلی سرِ پا نیست. فروشنده تخفیف نمیدهد و معامله جوش نمیخورد. زن جوان میگوید: لوازم خانه گران شده است. یک دستگاه بخور هم میخواستیم بخریم که خراب بود.
کوچه ارگ به سمساریهایش معروف است که قدمت برخی از آنها به ۴۰ تا ۵۰سال هم میرسد. صالحی که یک دست مبل، یخچال، بخاری برقی، فرش و… داخل مغازهاش به چشم میخورد، میگوید: گاهی افراد از روی اجبار، وسایل را میفروشند، چون مشکلی برایشان پیش آمده و به پول نیاز دارند. برخی اوقات نیز هدف، تنوع است.
میپرسم اخیرا بهدلیل گرانیها، استقبال مردم از خرید این اجناس بیشتر شده است؟ او اظهار میکند: از زمانی که گرانی شده، استقبال مردم برای خرید جنس دست دوم بهویژه وسایلی که در حد نو باشد، بیشتر شده است؛ بهخاطر اینکه مردم قیمت سمساریها را با قیمت بازار مقایسه میکنند و متوجه میشوند به نفعشان است. الان قیمت وسایلی مانند تلویزیون، فرش و یخچال خیلی گران شده، اما قیمتهای ما کمتر از بازار است. گاهی حتی یکسوم قیمت مغازههای سطح شهر است. اخیرا مشتریهایی داریم که بهدنبال تهیه جهیزیه هستند و لوازم در حد نو و ترجیحا با کارتن از ما میخواهند.
حیدری، یکی دیگر از مغازهدارهای قدیمی این محله نیز حرف همکارش را تأیید میکند و میگوید: مردم از وقتی که جنس نو گران شده، بهتر و بیشتر دست دوم میخرند. مدتی است برای خرید جهیزیه هم زیاد اینجا میآیند.
بعضیها قادر به خرید جنسِ دستدوم هم نیستند
راسته خیابان گلشاد در خواجهربیع هم تعداد زیادی سمساری به چشم میخورد. نیازی، یکی از این فروشندهها، میگوید: با این اوضاع مالی، مردم بیشتر به خرید جنس دست دوم رو آوردهاند؛ دیگر کسی جنس نو نمیخرد. چند روز پیش، یکی از مشتریهایم میخواست یخچال دست دوم را که یکمیلیون تومان قیمت داشت، قسطی بخرد. اما نتوانستم به او بفروشم چون ما هم مجبور هستیم نقد کار کنیم. یا مشتریای داشتم که حتی نمیتوانست یک تلویزیون دست دوم بخرد.
کوچ سمسارها به فضای مجازی
به گفته سمسارها، فضای مجازی با راهاندازی سایتهایی برای ثبت آگهی رایگان وسایل و لباس، تقریبا کارِ آنها را کساد کرده است. بعضیهایشان میگویند در مغازه فروش ندارند و ناچارند اجناسشان را در فضای مجازی و سایتهای مربوط تبلیغ کنند تا برای آنها خریدار پیدا شود.