کد خبر : 352923
انتشار : ۱۴۰۴/۰۵/۱۱ - 11:55
دسته‌بندی : اجتماعی، برگزیده ها
چاپ

عضو شورای شهر تهران: چرا دولت برای جبران خسارات جنگ، زمین رایگان خارج از شهر نمی‌دهد؟

اقراریان گفت: چرا مسیری را طی می‌کنیم که جبران خسارت منازل آسیب‌دیده در تهران را از فروش تراکم تامین کنیم؟ چون راحت‌ترین راه را دست‌اندازی به منابعی می‌دانیم که متعلق به همه شهروندان تهرانی است. دولت نمی‌تواند از ظرفیت‌های خودش استفاده کند و به عنوان مثال، به خانواده‌هایی که خانه‌هایشان در سطح شهر تهران آسیب‌دیده یک قطعه زمین رایگان در خارج از شهر تهران و در فضایی که متعلق به دولت است واگذار کند؟ با واگذاری این زمین‌ها امکان جبران خسارت خانواده‌های آسیب‌دیده فراهم می‌شود. ضمن آن که دولت یک ردیف بودجه به نام «حوادث غیرمترقبه» نیز در اختیار دارد که باید به این موضوع اختصاص دهد.

عضو شورای شهر تهران: چرا دولت برای جبران خسارات جنگ، زمین رایگان خارج از شهر نمی‌دهد؟

به گزارش سایت خبری مدارا: دیدبان نوشت: علیرضا زاکانی، شهردار تهران، اعلام کرده که هیات دولت مسئولیت بازسازی پایتخت را به شهرداری واگذار کرده است. برای تأمین بودجه این بازسازی، پیشنهاد شده تا ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش تراکم مازاد بر طرح تفصیلی برای واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در نظر گرفته شود. درآمد حاصل از این تراکم به نوسازی ساختمان‌ها اختصاص خواهد یافت. این طرح در شورای شهر و کمیسیون ماده ۵ در حال بررسی است و قرار است در سایر شهرهای کشور نیز اجرا شود.

این در حالی است که نرجس سلیمانی، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نسبت به سوءاستفاده از کمیسیون ماده ۵ هشدار داده و به دور شدن این کمیسیون از روند تخصصی و قانونی انتقاد کرده است. همچنین، سابقه تصویب مصوبات جنجالی مانند هتل ۳۰ طبقه ولنجک در دوره فعلی مدیریت شهری، باعث نگرانی‌هایی درباره شفافیت این روند شده است. بنابراین تصمیم اخیر شهرداری درباره افزایش تراکم به‌منظور جبران خسارات جنگ نیز نگرانی کارشناسان و دغدغه‌مندان پایتخت را افزایش داده است. آن‌ها نگرانند هولوگرام‌ها بازگردند. واقعیت این است که جنگ ۱۲روزه درآمدهای شهرداری‌ها به‌ویژه شهرداری تهران را به شدت کاهش داده و تراکم‌های شناور منبعی جدید برای کسب درآمد توسط شهرداری تهران محسوب می‌شود. بسیاری از منتقدان و کارشناسان شهری بر این عقیده هستند که شهرداری تهران به بهانه جنگ، اهداف خود را پیش می‌برد و به‌دنبال زنده کردن شهرفروشی است.

چرا دولت زمینِ رایگان خارج از شهر نمی‌دهد؟ 

مهدی اقراریان، رئیس کمیته حقوق شهروندی و نظارت شورای شهر تهران درباره بازگشت هولوگرام‌ها (تراکم‌های شناور) به شهر تهران گفت: «یکی از دغدغه‌های جدی کنونی این است که تهران ظرفیتی برای بارگذاری مجدد و اضافه دارد یا خیر؟ علاوه بر آن، چرا مسیری را طی می‌کنیم که جبران خسارت منازل آسیب‌دیده در تهران را از فروش تراکم تامین کنیم؟ چون راحت‌ترین راه را دست‌اندازی به منابعی می‌دانیم که متعلق به همه شهروندان تهرانی است. دولت نمی‌تواند از ظرفیت‌های خودش استفاده کند و به عنوان مثال، به خانواده‌هایی که خانه‌هایشان در سطح شهر تهران آسیب‌دیده یک قطعه زمین رایگان در خارج از شهر تهران و در فضایی که متعلق به دولت است واگذار کند؟ با واگذاری این زمین‌ها امکان جبران خسارت خانواده‌های آسیب‌دیده فراهم می‌شود. ضمن آن که دولت یک ردیف بودجه به نام «حوادث غیرمترقبه» نیز در اختیار دارد که باید به این موضوع اختصاص دهد.»

او افزود: «به اعتقاد من شهرداری تهران علاقمند است که در بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ، به صورت داوطلبانه مسئولیت‌هایی را بپذیرد. شورای شهر تهران هم موافق این اقدام داوطلبانه شهرداری است تا هر کمکی به شهروندان در راستای حل مشکلات و چالش‌هاشان کند. اما اصل این موافقت نباید به منزله این باشد که منافع عمومی شهر تحت‌الشعاع قرار گیرد؛ یکی از مصداق‌های بسیار مهم منافع عمومی شهر، «تراکم» و «میزان بارگذاری‌ها» در مناطق مختلف است. بعضاً بحث‌هایی به گوش می‌رسد که این اضافه تراکم‌ها در محل‌های دیگری مورد بهره‌برداری قرار بگیرد. این به معنای یک تراکم شناور است؟ این تراکم شناور چه ضوابطی دارد. بازگشت به شناورسازی تراکم موضوع و دغدغه بسیار مهم و جدی است.»

عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: «از سوی دیگر برخی از فعالیت‌های شهرداری تهران هم شفاف نیست و ضرورت دارد حوادث اخیر باعث کند شدن تیغ نظارت شورای شهر بر عملکرد شهرداری تهران نشود. چراکه از نگاه من شهرداری تهران کماکان یک مجموعه نظارت‌گریز است و ابهامات گوناگونی در مدیریت آقای زاکانی وجود دارد و معتقدم که ایشان کماکان شهر تهران را بر اساس یک الگوی مبتنی بر آزمون و خطا اداره می‌کند. مدت طولانی است که ما انتقادات گوناگونی نسبت به عملکرد بسیار ضعیف سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را بارها در صحن شورای شهر مطرح کرده‌ایم. اما در چند ماه پایانی و باقی مانده از عمر دوره ششم مدیریت شهری، آقای زاکانی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را جابه‌جا کرد. این تغییر حاکی از آن است که انتقادات مطرح‌شده، درست بوده است. اما این تغییر زمانی اتفاق افتاد که سه سال فرصت طلایی برای خدمت‌رسانی به شهر را از دست دادیم. این روند را در بسیاری از حوزه‌های دیگر هم شاهد هستیم.»

دولت باید بداند اختیارات شهرداری محدود است

رئیس کمیته حقوق شهروندی و نظارت شورای شهر تهران در مثال دیگری تاکید کرد: «وضعیت حوزه سازمان فناوری ارتباطات نیز در هاله‌ای از ابهامات اساسی به سر می‌برد. تغییرات مکرر در مدیریت این مجموعه باعث بی‌ثباتی در یکی از مهم‌ترین ارکان شهرداری شده است. تلاش شهرداری برای ایجاد سازمان فناوری‌های نوین هم نیز با ابهامات بسیاری روبه‌روست. در حقیقت آنچه که امروز بیش هر چیزی به شهرداری تهران آسیب می‌زند، رویکرد سیاسی آقای زاکانی برای اداره شهر است و اقدامات و تصمیماتی که بیشتر جنبه تبلیغاتی و پروپاگاندا در مدیریت پایتخت است تا توجه به منافع عمومی شهر و شهروندان.»

اقراریان در پاسخ به این سوال که چقدر از قبول مسئولیت بازسازی‌ها توسط شهرداری تهران به انتخابات پیشِ‌رو (انتخابات شوراها) مرتبط است، گفت: «من نمی‌خواهم قضاوت کنم، اما معتقدم که برخی از این مسئولیت‌ها حتما نیازمند به هماهنگی با شورای شهر تهران است و باید دولت به این مسئله توجه کند که اختیارات شهردار محدود است و اگر قرار است که رئیس‌جمهور در موضوع تهران مسئولیتی را به مدیریت شهری واگذار کند، باید این از مسیر شورای شهر تهران عبور کند. در حالی که این هماهنگی‌ها در نازل‌ترین سطح خود انجام شده است و ما به عنوان اعضای شورای شهر تهران، پس از این که شهردار پایتخت مسئولیتی را قبول می‌کند از آن مطلع می‌شویم که این رویه اصلا اتفاق خوبی نیست.»

او در پایان گفت: «اگر دولت ضرورتی می‌بیند که شهرداری تهران در حوزه حوادث مسئولیتی بپذیرد، حتما باید از مسیر و مشورت با شورای شهر انجام شود. این موضوعات باید از طریق ارائه لایحه به شورای شهر و تصویب آن لایحه و تامین بودجه مورد نیاز پیگیری شود. نه اینکه حوادث به‌وجودآمده بهانه‌ای برای کمرنگ شدن بیش از پیش نقش شورای شهر تهران در تصمیم‌گیری‌های مدیریت شهری شود. این اتفاق خوشایند نیست. متاسفانه در گذشته شهرداری به صورت جدی تمام تلاش خود را برای کمرنگ کردن نقش شورای شهر تهران در حوزه نظارت به‌کار گرفته است. امروز جنگ و شرایط به‌وجودآمده هم فرصتی ایجاد کرده است که آقای زاکانی با سرعت بیشتری مسیر خود را طی کند.»

اخبار مرتبط:
مشهد با میزبانی بازی تراکتور و استقلال مخالفت کرد
مشهد با میزبانی بازی تراکتور و استقلال مخالفت کرد

تیم فوتبال تراکتور تبریز به دلیل تخلف هواداران خود در فصل گذشته با حکم کمیته انضباطی باید از استقلال در هفته نخست در ورزشگاه بدون تماشاگر خارج از استان پذیرایی کند. از این رو باشگاه تراکتور تبریز علاوه بر اعتراض به این حکم اعلام کرد ورزشگاه سردار آزادگان قزوین را انتخاب می‌کند اما سازمان لیگ با این محل مخالفت کرد.

دیدار علی لاریجانی با نخست‌وزیر بغداد/ امضای یادداشت تفاهم‌نامه امنیت مرزی ایران و عراق
دیدار علی لاریجانی با نخست‌وزیر بغداد/ امضای یادداشت تفاهم‌نامه امنیت مرزی ایران و عراق

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با نخست‌وزیر عراق بر تقویت روابط با این کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

۷ نکته درمورد ماجرای زنگزور، ایران و «آلاسکای» قفقاز
۷ نکته درمورد ماجرای زنگزور، ایران و «آلاسکای» قفقاز

دکتر کیومرث یزدان‌پناه، استاد ژئوپلیتیک دانشگاه تهران نوشت: نقش جغرافیایی این منطقه حیاتی در آینده قدرت جهانی است که از هر جهت منطقه ای فعال، اثرگذار و بازیگر پرور خواهد بود. چه بسا که اهمیت آن از منطقه آلاسکا هم برای امریکا بیشتر بشود. به همین دلیل لقب «آلاسکای قفقاز» مناسب ترین عنوان برای آن خواهد بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است