کد خبر : 344324
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۲۷ - 18:32
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

انفجار قیمت سیمان؛ توقف فروش کارخانه‌ها و صف انتظار برای نرخ‌های جدید!

بازار سیمان در هفته گذشته صحنه جهشی بی‌سابقه و غافلگیرکننده بود؛ جهشی که از نگاه بسیاری از فعالان حوزه ساخت‌وساز، نه‌تنها هشدارآمیز بلکه یادآور بحرانی پنهان در عمق ساختار اقتصادی این صنعت است. قیمت سیمان در تهران که تا چند روز قبل به‌طور میانگین حدود هر پاکت ۱۱۵ هزار تومان معامله می‌شد، ناگهان به سطوح خیره‌کننده ۲۳۰ هزار تومان در برخی مناطق پایتخت رسید؛ افزایشی که مشابهش در سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

انفجار قیمت سیمان؛ توقف فروش کارخانه‌ها و صف انتظار برای نرخ‌های جدید!

به گزارش سایت خبری مدارا: ایلنا نوشت: به‌گفته کارشناسان بازار، ریشه نوسان شدید قیمت سیمان، به رد گسترده معاملات در بورس کالا بازمی‌گردد؛ جایی که عرضه شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذاری چون سیمان آبیک، تهران، ساوه، فیروزکوه و شمال با شکست مواجه شد. همین یک عامل کافی بود تا بازار آزاد به‌سرعت وارد وضعیت قرمز شود؛ تقاضای هیجانی بالا گرفت، قیمت سیمان از کنترل خارج شد و فضای بازار به سمت التهاب کامل پیش رفت.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد. هم‌زمان با این اتفاق، کارخانه‌های مهمی مانند اصفهان، سپاهان، هگمتان و قائن مشمول سهمیه‌بندی شدند و در اقدامی غافلگیرکننده، تولید در دو واحد کلیدی کرمان و ممتازان نیز از روز چهارشنبه به‌طور کامل متوقف شد. این ترکیب انفجاری از محدودیت عرضه و اختلال در تولید، عملاً زنجیره تأمین را در تنگنایی بی‌سابقه قرار داد.

امروز، ۲۷ اردیبهشت‌ماه، فروش کارخانه‌های سیمان با قیمت‌های گذشته به‌طور کامل متوقف شده و در فاصله‌ای کمتر از ۲۴ ساعت تا بازگشایی عرضه‌های جدید بورس کالا، بسیاری از عاملان توزیع با پیش‌دستی، خود را برای نرخ‌هایی بالاتر آماده کرده‌اند. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که بازار با دور جدیدی از افزایش قیمت سیمان مواجه خواهد شد؛ افزایشی که به‌طور مستقیم بر هزینه‌های ساخت‌وساز و قیمت تمام‌شده مسکن تأثیر خواهد گذاشت.

بررسی روندهای فعلی نشان می‌دهد آنچه در بازار سیمان رخ داده، صرفاً یک نوسان مقطعی نیست؛ بلکه نشانه‌ای جدی از شکنندگی ساختار توزیع، وابستگی بیش از حد به عرضه‌های بورسی و نبود مدیریت ذخایر راهبردی در این بخش است. مقایسه‌ای با دوره مشابه در سال گذشته نیز نشان می‌دهد چنین آشفتگی و رشد قیمتی، در این مقیاس، بی‌سابقه بوده و به‌کلی خارج از پیش‌بینی‌ کارشناسان و تحلیل‌گران بازار رقم خورده است.

اخبار مرتبط:
ترامپ: از حملات اسرائیل به ایران مطلع بودم
ترامپ: از حملات اسرائیل به ایران مطلع بودم

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید از حملات رژیم صهیونیستی به ایران مطلع بوده اما ادعا کرد آمریکا کمک نظامی به این رژیم نکرده است.

وضعیت فوق‌العاده در اسرائیل؛ فرودگاه بن‌گوریون تخلیه شد و پروازها متوقف شدند
وضعیت فوق‌العاده در اسرائیل؛ فرودگاه بن‌گوریون تخلیه شد و پروازها متوقف شدند

شبکه ۱۲ اسرائیل گزارش داد که «تمامی مسافران از فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون تخلیه شده‌اند و تمامی پروازها به حالت تعلیق درآمده است.»

ادعای وزیر خارجه آمریکا: در حمله اسرائیل به ایران دخالتی نداشتیم
ادعای وزیر خارجه آمریکا: در حمله اسرائیل به ایران دخالتی نداشتیم

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که آمریکا در حمله اسرائیل به ایران نقشی نداشته و اولویت نخست واشنگتن حمایت از نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است