کد خبر : 343628
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۲۲ - 20:10
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده اند. سازمان غذا و دارو عامل اصلی افزایش قیمت داروهاست.

نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند

به گزارش سایت خبری مدارا: دیدبان نوشت: همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درباره افزایش قیمت داروهای بیماران سرطانی و حذف برخی داروها از پوشش بیمه گفت: داروهای بیماران خاص از جمله بیماران سرطانی طبق قانون باید تحت پوشش کامل بیمه باشند. اگر هم افزایش قیمتی رخ داده، بیمه موظف است ۱۰۰ درصد آن را برای این بیماران خاص پرداخت کند.

در مورد اینکه چرا برخی داروها از شمول بیمه خارج شده‌اند، اطلاعی ندارم و باید بررسی شود، اما اصل بر حمایت کامل بیمه از بیماران خاص است.

وی افزود: متأسفانه بیماران برای برخی داروها مجبورند مبالغی هنگفت پرداخت کنند؛ داروهایی که روزانه باید چند عدد مصرف کنند و قیمت هر عدد آن بیش از یک میلیون تومان شده است. این در حالی است که پیش‌تر تحت پوشش بیمه بوده‌اند. سازمان غذا و دارو در زمینه افزایش قیمت داروها اقداماتی انجام داده که به‌نظر می‌رسد موجب فشار مضاعف به بیماران شده است. بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده اند. سازمان غذا و دارو عامل اصلی افزایش قیمت داروهاست.

سامه‌یح در ادامه با اشاره به عوامل مؤثر بر گرانی داروها گفت: قیمت ارز نیمایی حدود ۷۰ هزار تومان است که نسبت به پارسال که ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی بود، افزایش چشم‌گیری داشته و همین باعث افزایش قیمت دارو شده است. همچنین باید توجه داشت که تولیدکننده‌ها به‌دلیل افزایش هزینه‌ها و تورم، انتظار سود دارند و صنعت دارو برای بقا ناگزیر به افزایش قیمت است.

این نماینده مجلس تأکید کرد: بیمه‌ها طبق تعرفه موظفند حدود ۹۰ درصد قیمت دارو را پرداخت کنند و بیمار تنها ۱۰ درصد را بپردازد. اما مشکل این‌جاست که تعرفه بیمه با قیمت واقعی دارو فاصله دارد و همین باعث فشار به مردم می‌شود. در مورد خدمات پاراکلینیکی مانند آزمایش‌ها نیز شاهد اختلاف فاحش بین هزینه واقعی و میزان تحت پوشش بیمه هستیم.

وی تصریح کرد: نقش سازمان غذا و دارو در این بحران قابل انکار نیست، اما مشکل فقط به این نهاد برنمی‌گردد. از یک‌سو تولیدکننده بخش خصوصی نمی‌تواند زیان تولید را جبران کند و مجبور به افزایش قیمت یا توقف تولید می‌شود، و از سوی دیگر بیمه‌ها نیز با محدودیت بودجه مواجه‌اند. بنابراین این مسئله باید در سطوح بالاتر مدیریتی، از جمله در سطح دولت و ریاست‌جمهوری، حل‌وفصل شود.

سامه‌یح گفت: سالیان گذشته، حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو ارز تخصیص داده می‌شد و حتی با وجود قاچاق معکوس، می‌شد اوضاع را مدیریت کرد. اما امروز تولیدکنندگان داخلی به‌دلیل قیمت پایین دارو دیگر صرفه اقتصادی نمی‌بینند و خط تولید برخی داروها را متوقف کرده‌اند. این یعنی وابستگی به واردات و خطر نابودی صنعت داروی کشور.

وی اظهار کرد : حل این معضل صرفاً با انتقاد از وزیر یا رئیس سازمان غذا و دارو ممکن نیست. ما باید به راهکارهای ریشه‌ای و تصمیم‌گیری‌های کلان در سطح حاکمیتی فکر کنیم. تنها در این صورت می‌توانیم از بیماران، صنعت دارو و منافع عمومی حمایت کنیم.

اخبار مرتبط:
پلیس راه: به علت اصابت یک پرتابه، بخشی از سطح راه در آزادراه تهران – قم دچار آسیب‌دیدگی شده
پلیس راه: به علت اصابت یک پرتابه، بخشی از سطح راه در آزادراه تهران – قم دچار آسیب‌دیدگی شده

رئیس پلیس راهور کشور سردار سید تیمور حسینی از اصابت پرتابه به سطح راه آزادراه تهران_قم و آسیب‌دیدگی در این محور خبر داد.

سخنگوی دولت: در طول این چند روز شاهد شهادت ۴۵ زن و کودک بودیم؛ ۷۵ نفر از مصدومان نیز از بین زنان و کودکان هستند
سخنگوی دولت: در طول این چند روز شاهد شهادت ۴۵ زن و کودک بودیم؛ ۷۵ نفر از مصدومان نیز از بین زنان و کودکان هستند

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما در طول این چند روز شاهد شهادت ۴۵ زن و کودک بودیم اظهار داشت: ۷۵ نفر از مصدومان ما از بین زنان و کودکان هستند که این دقیقاً اثبات دروغ بودن ادعای رژیم صهیونیستی است که ما فقط مراکز نظامی را مورد هجمه قرار می‌دهیم.

وزیردفاع پاکستان: ایران از ما درخواست کمک نظامی نکرده
وزیردفاع پاکستان: ایران از ما درخواست کمک نظامی نکرده

وزیر دفاع پاکستان ضمن حمایت تمام قد از ایران در برابر رژیم صهیونیستی گفت: ایران از ما درخواست کمک نظامی نکرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است