کد خبر : 343535
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۲۲ - 14:17
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

علی بیگدلی: روند مذاکرات رو به پیشرفت است / سابقه ندارد رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه بیاید اما به اسرائیل نرود

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: سفر ترامپ به خاورمیانه سفری کم‌سابقه است زیرا در چند دهه اخیر سابقه نداشته است که رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه بیاید اما به اسرائیل نرود.

علی بیگدلی: روند مذاکرات رو به پیشرفت است / سابقه ندارد رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه بیاید اما به اسرائیل نرود

به گزارش سایت خبری مدارا: دور چهارم مذاکرات برگزار شد و هنوز جزئیات کامل آنچه در این دور گذشت منتشر نشده است اما تا اینجای کار وزارت خارجه ایران گفته است که روند مذاکرات مثبت بوده است. در عین حال برخی سفر ترامپ به خاورمیانه را هم عامل تأثیرگذار بر روند مذاکرات می‌دانند. با همه این اوصاف پرسش این است که آیا می‌تواند به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا و رسیدن به نتیجه نهایی امیدوار بود یا خیر؟

علی بیگدلی، کارشناس مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «رویدادهایی که پیرامون نشست‌های دیپلماتیک رخ می‌دهد، تأثیری بر اصل مذاکرات ندارد و اغلب برای کسب امتیاز صحبت‌هایی خارج از چارچوب نشست‌ها مطرح می‌شود. در دولت ترامپ نیز اظهارات متناقضی دیده می‌شود، اما در فرآیند دیپلماسی، آن‌چه در جلسات رسمی مذاکره مطرح می‌شود ملاک است. طبیعی است که آمریکا و ایران، مواضع خاص خود را اعلام کنند، اما آن‌چه اهمیت دارد، چارچوب مذاکرات و نتایج آن است. نکته اساسی این است که نه ایران و نه آمریکا راهی جز مذاکره ندارند».

او ادامه داد: «مسئله مهم دیگر، سفر منطقه‌ای دونالد ترامپ است که نمونه‌ آن کم‌سابقه محسوب می‌شود. در همین حال، ترامپ نیز تغییر مسیر قابل توجهی در سیاست خارجی خود نشان داده است. همان روزی که قرار شد ترامپ وارد خاورمیانه شود، مذاکرات پیشرفتی نسبی داشت و امیدواریم که پس از این نیز گفت‌وگوها روند مثبتی داشته باشد. سفر ترامپ به خاورمیانه سفری کم‌سابقه است زیرا در چند دهه اخیر سابقه نداشته است که رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه بیاید اما به اسرائیل نرود. هرچند فاصله‌گیری آمریکا از اسرائیل استراتژیک نیست اما می‌توان آن را نشانه‌ای از یک رویکرد جدید در آمریکا دانست. قطعا نتانیاهو در انتخابات پیش روی اسرائیل شکست خواهد خورد زیرا تندروی‌های او اسرائیل را دچار بی‌ثباتی کرده است».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «تحولات منطقه‌ای نیز نشان از تغییرات ژئوپلیتیک دارد؛ برای مثال، حوثی‌ها و حماس پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا را مطرح کرده‌اند؛ بنابراین خاورمیانه امروز با خاورمیانه چندماه پیش متفاوت است و ما نیز باید نوع نگاه خود را با این تحولات هماهنگ کنیم».

بیگدلی در پایان گفت: «ایران می‌تواند روند مذاکرات به‌صورت مرحله‌به‌مرحله پیش برود. در مرحله اول می‌توانیم غنی‌سازی ۳.۷ درصد را بپذیریم و اجازه حضور بازرسان آژانس و نصب دوربین‌ها داده شود و در ازای آن بخواهیم بخشی از تحریم‌ها رفع شود و در مراحل بعد ببینیم می‌شود در خصوص سایر موضوعات گفت‌وگو داشته باشیم یا خیر».

اخبار مرتبط:
سردار وحیدی، مشاور فرمانده سپاه: هیچ نگرانی از طولانی شدن جنگ نداریم
سردار وحیدی، مشاور فرمانده سپاه: هیچ نگرانی از طولانی شدن جنگ نداریم

وحیدی اظهار داشت: ما هیچ نگرانی از طولانی شدن جنگ نداریم و در روزهای آتی، دنیا خواهد دید که ایران با چه خلاقیت‌های وارد میدان خواهد شد.

نماینده مجلس: هنوز از داشته‌های نظامی خود استفاده‌ای نکرده‌ایم
نماینده مجلس: هنوز از داشته‌های نظامی خود استفاده‌ای نکرده‌ایم

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در عملیات‌های آینده خواهید دید که چه اتفاقات محیرالعقولی در برابر چشم جهانیان اتفاق خواهد افتاد.

اطلاعیه صدا و سیما در پی حملات اسرائیل / شبکه خبر پخش برنامه‌های خودش را از سر گرفت
اطلاعیه صدا و سیما در پی حملات اسرائیل / شبکه خبر پخش برنامه‌های خودش را از سر گرفت

در پی حملات رژیم اسرائیل به ساختمان صدا و سیما، این سازمان اطلاعیه‌های صادر کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است