کد خبر : 284635
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۰۱ - 21:39
دسته‌بندی : اجتماعی، برگزیده ها
چاپ

حدود ۳۷% مردم در تهران دچار بیماری روانی هستند

افزایش میزان بیماری‌های روانی در تهران و کلانشهر‌ها موجب نگرانی برای شهروندان و کادر درمان است. از یک سو بخشی از جامعه نسبت به اختلالات خود آشنا نیست و از سوی دیگر برای درمان نیز هزینه‌های گزاف، اجازه درمان کامل را نمی‌دهد.

حدود ۳۷% مردم در تهران دچار بیماری روانی هستند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ سیدوحید شریعت، روانپزشک، درباره افزایش میزان بیماری‌های روانی در کلانشهر‌ها به «انتخاب» گفت: ما به صورت دقیق آماری نداریم اما مطالعه‌ای که به آن اشاره می‌کنیم؛ مطالعه ایست که در تهران انجام شده و نسبت به دیگر شهر‌ها، بیماری روانی در تهران بیشتر و حدود ۳۷ درصد است. بنابراین به نظر می‌آید اگر در دیگر کلانشهر‌ها هم چنین مطالعه‌ای انجام شود این نتیجه را داشته باشد. ممکن است یکی از دلایل آن استرس بالا برای زندگی در کلانشهر‌ها باشد. معمولاً فشار مالی در این شهر‌ها بیشتر است و آسیب‌های اجتماعی بیشتر است؛ حاشیه نشینی هم بیشتر است. وقتی حاشیه نشینی داشته باشیم عوارض اجتماعی بسیار داریم، بنابراین ممکن است که اختلالات بیشتری هم داشته باشند.

وی در ادامه درباره انواع اختلالات در این شهر‌ها بیان کرد: احتمالاً اختلال‌هایی مانند افسردگی حاد و استرس بیشتر است. تا حدودی مصرف مواد مخدر و اختلالات مرتبط با آن هم دخیل هستند. آن چیزیکه ما بیشتر در بالین می‌بینیم معمولاً اختلالات مربوط به افسردگی است. افسردگی‌هایی که علائم استرسی هم دارند و در برخی موارد افکار خودکشی هم به آن نزدیک است.

او افزود: در آمار‌های کلی معمولاً اختلالات روانپزشکی در خانم‌ها بیشتر است. در مورد افسردگی شاید دو برابر نسبت به آقایان بیشتر باشد. در کودکان هم ما نمونه‌هایی داریم اما خوشبختانه فراوانی این نوع از اختلالات کمتر است. عمدتاً بیماری‌های مربوط به رشد در آن‌ها دیده می‌شود؛ از جمله بیش فعالی و کمبود تمرکز و اختلالات یادگیری و نافرمانی که نوع بیماری آن متفاوت با افسردگی است.

وی در رابطه با کمبود تخت‌های بیمارستانی برای بیماران روانی اظهار داشت: ما کمبود تخت در حوزه بیماران روانی داریم؛ مجموع تخت‌های کشور پاسخگو نیاز بیماران روانی نیست. عمده درمان‌های روانپزشکی به صورت سرپایی صورت می‌گیرد و بستری فقط بخش کوچکی از درمان است. مشکل اصلی بحث تعرفه‌ها و خدماتی است که مراکز دولتی و خصوصی می‌توانند ارائه دهند. مراکز خصوصی مشکل پوشش بیمه‌ای دارند و عمده مراکز خصوصی علاقه‌ای به قرارداد با بیمه ندارند و با قانون بیمه تعطیل می‌شوند. روانپزشکی در ایران نسبت به خیلی از کار‌ها گران نیست و عمدتاً با وزیت عادی درمان می‌شود که ارزان است اما روان درمانی مقداری گران‌تر است چون باید هفتگی هم انجام شود.

اخبار مرتبط:
عضو جامعه روحانیت: موجودات خائن و شیطانی به ما ضربه زدند
عضو جامعه روحانیت: موجودات خائن و شیطانی به ما ضربه زدند

حجت الاسلام تقوی؛، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز بر لزوم ارتقای سواد امنیتی جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که ما خورده‌ایم، از ناحیه موجودات خائن و شیطانی بوده است. ضروری است که «سواد امنیتی» جامعه را، همانند سواد رسانه‌ای، بالا ببریم. باید مردم را آگاه کرد و آموزش داد تا خودشان در هر محله و شهری، مراقب مرزهای امنیتی کشور باشند.

عارف خواستار رسیدگی فوری به وضعیت مصدومان حادثه اتوبوس شد
عارف خواستار رسیدگی فوری به وضعیت مصدومان حادثه اتوبوس شد

در پی حادثه واژگونی یک دستگاه اتوبوس مسافربری در محور کوار – فیروزآباد، معاون اول رئیس‌جمهور، در تماس تلفنی با استاندار فارس، ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های داغدیده، خواستار رسیدگی فوری به وضعیت مصدومان و بررسی دقیق ابعاد حادثه شد.

دیدار مهم وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا درباره ایران
دیدار مهم وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا درباره ایران

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با وزیر دفاع آمریکا در واشنگتن دیدار کرد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس مطبوعاتی قبل از این نشست مدعی شد: «تل‌آویو توانایی‌های موشکی ایران را نابود کرد.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است