احتمالاً اردوغان در دور دوم برنده انتخابات خواهد بود
به گزارش سایت خبری مدارا؛ شفقنا نوشت: مرحله اول انتخابات حساس ترکیه به پایان رسیده و اینک مرحله دوم در خارج از ترکیه آغاز و مردم ساکن ترکیه نیز در روز یکشنبه ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳(۷ خردادماه ۱۴۰۲) پای صندوق های رأی خواهند رفت و از میان رجب طیب اردوغان و کمال قلیچدار اوغلو، یک نفر را به مدت پنج سال به عنوان رییس جمهور انتخاب خواهند کرد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی شورای عالی انتخابات ترکیه هیچ یک از کاندیدا نتوانستند ۵۰ درصد آرا را از آن خود کنند و انتخابات به دور دوم کشیده شد. اردوغان ۴۹.۴۲ درصد آراء و قلیچداراوغلو ۴۴.۹۵ درصد رای را کسب کرده اند که نشان می دهد در سایه ناتوانی پیروزی این دو کاندیدا در دوره اول انتخابات، رقابت تنگاتنگ است.
به هر ترتیب مهمترین پرسش در شرایط فعلی این است که نتیجه نهایی انتخابات ترکیه چگونه خواهد بود و کدام یک (اردوغان و قلیچداراوغلو) بر مسند ریاست جمهوری تکیه خواهند زد؟
اردوغان به احتمال زیاد موفق به کسب آرای نفر سوم خواهد شد
شعیب بهمن تحلیلگر بین المللی در خصوص انتخابات ترکیه اظهار داشت: با توجه به مشارکتی که در دور اول انتخابات ترکیه شاهد بودیم احتمال اینکه در این دور آقای اردوغان پیروز شوند بسیار زیاد است. به این دلیل که آقای اردوغان به احتمال زیاد موفق به کسب آرای نفر سوم خواهد شد.
بخش هایی از گفت و گوی بهمن را در ادامه می خوانید:
- همچنین با توجه به شرطی که آقای اردوغان گذاشته است، مبنی بر اینکه او باید حزب «دموکراتیک خلقها» را از عرصه سیاست حذف کند که این شرط ناشدنی است و هم در حال حاضر اگر بخواهد این کار را کند بخشی از آرای خود را از دست میدهند.
- لذا عملاً میتوان گفت ائتلاف جمهور به ائتلاف اردوغان خواهد پیوست و حتی اگر به شکل رسمی این کار را انجام ندهد بخش مهمی از آرا به آقای اردوغان اختصاص پیدا خواهد کرد؛ پس میشود با اختلاف بسیار بالا اردوغان را در دوره دوم، پیروز این عرصه تلقی کرد.
- سیاست خارجی ترکیه را مولفههای مختلفی تشکیل میدهند که برخی ثابت هستند. مثل عوامل جغرافیایی که در سیاست خارجی است اما در عین حال کارگزاران سیاسی هم نقش تعیینکننده در جهت گیری سیاسی دارند.
- انتخاب اردوغان به معنای تداوم سیاستهای گذشته ترکیه در حوزه روابط بینالمللی است. به این دلیل که سیاستی بود که در سالهای گذشته پی گرفته شد و قاعدتاً به عنوان یک سیاست بدان نگرش شده و این پروژه نیمه کاره از سوی اردوغان رها نخواهد شد.
- متحدان آقای اردوغان حامی این سیاست هستند، به ویژه حزب حرکت ملیگرا که دارای رفتارها و گرایشهای ملیگرایانه افراطی است، از این سیاست خارجی به شدت حمایت میکند. بازیگران خارجی نسبت به انتخابات ترکیه تاثیر زیادی در نگرشهای اردوغان دارد.
- اینکه آقای اردوغان و همفکران او توانستند حمایت روسیه را کسب کنند و کشورهای اروپایی و امریکا را متهم کردند که از اوغلو حمایت میکنند، این موضوعی است که قطعاً بر آینده روابط خارجی دولت آتی ترکیه میتواند تاثیرات قابل ملاحظه داشته باشد.
- روابط ایران با ترکیه یکسری روابط خاص است و فارغ از اینکه چه دولتی بر ترکیه بر سرکار باشد، دو کشور به دلیل مجاورت جغرافیایی و مرزهای مشترک ناگزیر به همکاری با هم هستند اما این همکاری بدین معنا نیست اختلاف نظر بین دو طرف وجود ندارد کما اینکه در سالهای گذشته هم درباره خیلی از مسائل منطقهای اختلاف نظر وجود داشته که به نظر میرسد در آینده هم اختلاف نظر وجود داشته باشد؛ به خصوص در مورد مسائل مرتبط با خاورمیانه همچنین موضوعات مرتبط با منطقه قفقاز، چالشها، رقابتها و اختلافات طرفین ادامه خواهد یافت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰