به گفته مسئولان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، اعتقاد مدیران این صنعت به نقش راهبردی کارگران در رونق تولید و اهمیت به جایگاه آنها، از دلایلی بود که موجب شد کارگران این واحد نیشکری، به ساحل آرامش برسند. به گفته مدیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی امنیت و اشتغال پایدار، ارمغان این ساحل آرامش برای خوزستان است و تولید در سایه ثبات و آرامش ایجاد شده رونقی دوچندان یافته است.
ا
خیرا نیز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، توسعه نیشکر را «شرکتی بینظیر» در توجه به نیروی انسانی دانست که در سه سال اخیر توانسته به پشتوانه آن، موفقیتهای زیادی را به دست آورد.
ارسلان غمگین در نشست با مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، با بیان این مطلب گفت که تیم مدیریتی صنعت نیشکر در این چند سال اخیر به دلیل توجه به نیروی انسانی در کشور زبانزد است و این صنعت به عنوان شرکتی موفق در مسائل کارگری مطرح است.
وی مهمترین اصل موفقیت یک مجموعه را نیروی انسانی کارآمد عنوان کرد و افزود: پیش از این، توجه خاصی به نیروی انسانی در کشت و صنعتهای نیشکری نمیشد اما از زمان مدیریت دکتر ناصری در صنعت نیشکر، نگاه نسبت به این قشر به عنوان ستون تحقق اقتصاد مقاومتی تغییر کرد و کارگران به جایگاه شایسته خود در این صنعت رسیدند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تصریح کرد: یکی از مطالبات کارگران اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در سطح واحدهای کارگری است که خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته، این موضوع در بیشتر شرکتهای وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی انجام شده است.
غمگین در بخش دیگری از سخنان خود به ارتقای جایگاه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اشاره و بیان داشت، در سه سال اخیر این ادارهکل در جشنواره شهید رجایی مربوط به ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی، رتبه اول را کسب کرده و در سطح کشور برتر شده است.
برگزاری شانزدهمین دوره مسابقات قرآن کریم ویژه جامعه کارگری از دیگر محورهای سخنان مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان در این نشست بود. وی با تاکید بر حضور پرشور قاریان و حافظان کلام وحی، ابراز امیدواری کرد که این مسابقات در سالهای آتی با تعداد بیشتری از قاریان جامعه کارگری برگزار شود.
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ضمن قدردانی از تعامل و همراهی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با جامعه کارگری نیشکر در جهت پیشبرد اهداف تولید و ارتقای جایگاه و شأن کارگران، قدردانی کرد.
طرح طبقهبندی مشاغل و رتبهبندی از موضوعاتی بود که دکتر عبدعلی ناصری از اجرای کامل آن در صنعت نیشکر خبر داد و گفت که اجرای این طرح در نیشکر هفتتپه نیز در مرحله بررسی قرار دارد و پس از رفع اشکالات و تکمیل اطلاعات اجرا و کارگران از مزایای آن بهرهمند خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از روند جذب فرزندان و خانواده معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران در مناطق پیرامونی کشت و صنعتهای نیشکر خبر داد. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در ادامه افزود: این شرکت علیرغم خشکسالی، با پشتوانه ۲۶ هزار نفر نیروی کار، عملکرد قابل قبولی در تولید داشته و به امید خداوند در سال بهرهبرداری آینده، تولید شکر روندی رو به رشد خواهد داشت.
ناصری در ادامه به جایگاه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی قاریان قرآن در صنعت نیشکر اشاره کرد و گفت، تعداد زیادی از حافظان و قاریان قرآن در این صنعت جذب شدهاند و علاوه بر استخدام این افراد با برگزاری آزمون، برای قاریان و حافظان قرآن ساکن مناطق همجوار کشت و صنعتها نیز سهمیه خاصی در نظر گرفته شده است.
اهتمام به مسائل رفاه و سلامت جامعه کارگری صنعت نیشکر و توجه به معیشت پرسنل از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود که دکتر ناصری بر تلاش مضاعف برای رفع دغدغهها و مسائل معیشتی کارگران تاکید کرد.
حل مشکل نیشکر هفت تپه
دولت سیزدهم با ترسیم چشمانداز آینده برای توسعه و پیشرفت همه جانبه در کشور، ریلگذاری سیاستهای عملیاتی را در استان خوزستان با سرعت بیشتری در پیش گرفته که منجر به اقدامات موثر و ملموس برای مردم این استان شده است.
سایت استانداری خوزستان در گزارشی از حل مشکل نیشکر هفتتپه به عنوان یکی از اقدامات و خدمات ماندگار دولت سیزدهم در خوزستان یاد کرد.
در گزارشی که در سایت استانداری منتشر شده، آمده است: شرکت نیشکر هفتتپه در چند سال اخیر با مشکلات و نابسامانیهای پیچیده ای روبهرو بود به طوری که اعتراضات روزانه کارگران این شرکت، پرداخت نشدن مطالبات آنان، تعطیلی کارخانه و وجود سوء مدیریت در روند کاری این شرکت، مشکلات و ناآرامیهایی را برای استان رقم زده بود.
با آغاز به کار دولت مردمی، حل اساسی مشکل این شرکت در دستور کار قرار گرفت و در این راستا در هجدهم مهر ۱۴۰۰ شرکت هفتتپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان واگذار شد و مشکلات شرکت هفتتپه پس از گذشت ۶ سال در آبان ماه ۱۴۰۰ توسط شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی حل شد، مطالبات کارگران پرداخت، و بازسازی کارخانه، مزارع نیشکر و کشت جدید به میزان پنج هزار هکتار در تابستان ۱۴۰۱ انجام شد.
دولت سیزدهم با ترسیم چشمانداز آینده برای توسعه و پیشرفت همه جانبه در کشور، ریلگذاری سیاستهای عملیاتی را در استان خوزستان با سرعت بیشتری در پیش گرفته که منجر به اقدامات موثر و ملموس برای مردم این استان شده است.
اقدامات انجام شده طی یک سال گذشته به همت دولت در خوزستان بیانگر آن است که راهکارهای عملی برای حل ابرچالش ها و مشکلات کلان نسبت به قبل شتاب گرفته است و اکنون علاوه بر احیای اعتماد و امید در مردم، این استان در مسیر توسعهای که برای آن ترسیم شده، قرار گرفته است.
در حال حاضر، ۱۴ ماه پس از تصمیم مشترک سران قوا با برنامهریزی و اقدامات انجام شده توسط شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، روند بازگشت قدیمیترین واحد نیشکری به دوران طلایی و رسیدن به ظرفیت اسمی تولید، سرعت گرفته و این واحد نیشکری در برنامهای تدوین شده، به سمت تولید حداکثری در حرکت است. در دومین سال واگذاری هفتتپه به توسعه نیشکر، پیشبینی میشود از میزان برداشت ۴۰۰ هزار تن نیشکر، ۴۰ هزار تن شکر استحصال شود که نسبت به سال گذشته افزایش دو برابری دارد.