کد خبر : 209052
انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۱۶ - 19:40
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

ناصر ایمانی: اتفاقاتی که این روزها شاهدیم دیگر جایی برای گفت‌وگو نمی گذارد

یک تحلیلگر مسائل سیاسی کشور با بیان این‌که هیچ وقت برای گفت و گو دیر نیست، گفت: نباید از اعتراضات هراس داشت؛ زیرا اعتراض نشانه جامعه زنده و پویاست و با اغتشاش فرق می‌کند.

ناصر ایمانی: اتفاقاتی که این روزها شاهدیم دیگر جایی برای گفت‌وگو نمی گذارد

ه گزارش سایت خبری مدارا؛ ناصر ایمانی با اشاره به لزوم گفت‌وگو درباره مسائل این روزهای کشور، اظهار کرد: فرهنگ گفت‌وگو لازمه جامعه مدنی و امر مفیدی است اما مشکل امروز کشور ما این است که فرهنگ گفت‌وگو و لوازم آن از سطح خانواده، مدارس و سطوح بالاتر آموزش داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: در جامعه و خیابان یک گفت‌و شنود به سرعت می‌تواند به یک مجادله تبدیل شود. در مورد این دولت و دولت‌های پیشین هم  فرهنگ گفت‌وگو ضعیف بوده است. منظور از گفت‌وگو نه فقط شنیدن نظر دیگری بلکه شنیدن انتقاد و پذیرفتن آن در صورت پاسخ نداشتن و عمل به آن است. این فرهنگ ضعیف است البته این هم موضع خوبی نیست که هر وقت بحران یا ناهنجاری پیش می آید حرف از گفت وگو بزنیم و وقتی غائله خوابید، گفت و گو هم فراموش شود. من معتقدم که فرهنگ گفت وگو باید از سطح دبستان تا دانشگاه، جامعه و مدیران آموزش داده شده و عمومی شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که این روزها شاهدیم دیگر جایی برای گفت‌وگو نمی گذارد. مساله کسانی که این روزها به خیابان می آیند گفت وگو نیست، آنها می‌خواهند بلوای خیابانی به راه بیندازند. با این حال باید در گفت وگو با معترضان از سوی مسئولان باز باشد البته نباید گفت وگو را محدود به مسئولان کرد بلکه همه نهادهای آموزشی  و فرهنگی باید دنبال عمومی کردن فرهنگ گفت وگو باشند تا همه بتوانند حرف بزنند، بشنوند و پاسخ دهند.

ایمانی با تاکید بر این‌که «هیچ وقت زمان برای گفت وگو دیر نیست»، گفت: این بحران که آخرین بحران پیش آمده نیست و در آینده هم احتمالا باز هم بحران خواهیم داشت ولی نباید از اعتراضات هراس داشت؛ زیرا اعتراض نشانه جامعه زنده و پویاست و با اغتشاش فرق می کند بنابراین باید برای نهادینه شدن فرهنگ گفت و گو تلاش کرد.

وی درباره دلیل به خشونت کشیده شدن اعتراضات تصریح کرد: پدیده‌های اجتماعی تک علتی نیستند. یک دلیل این پدیده می‌تواند این باشد که بخش‌هایی از جامعه احساس انسداد و بن بست کرده و درست یا غلط احساس می‌کند که حرفش شنیده نمی‌شود و مجبور می‌شود حرفش را از طریق خیابان بزند. اما اگر فرهنگ گفت وگو نهادینه شود، حکومت و مردم و مردم با مردم وارد گفت وگو خواهند شد  و ناهنجاری ها یا اصلا شکل نمی گیرد یا به حداقل می رسد. به هر حال در کشورهای به اصطلاح پیشرفته هم اعتراضات خیابانی به صورت مرتب وجود دارد و این طور نیست که فکر کنیم اگر فرهنگ گفت و گو وجود داشته باشد، حتما این اعتراضات وجود نخواهد داشت. وجود یا فقدان فرهنگ گفت وگو فقط یک فاکتور در ایجاد اعتراضات خیابانی است.

اخبار مرتبط:
ضرغامی: نباید دیگر به تنظیمات کارخانه برگردیم؛ باید رویه‌های خود را عوض کنیم
ضرغامی: نباید دیگر به تنظیمات کارخانه برگردیم؛ باید رویه‌های خود را عوض کنیم

ضرغامی تاکید کرد: خیلی اوقات مردم یک فیزیک یا بیان فاصله‌دار با عقاید خود را که می‌بینند، همراهی نمی‌کنند. در اعتراضات ۱۴۰۱ هم گفتم این‌ دهه هشتادی‌ها بچه های ما هستند که نتوانستیم با آن‌ها درست حرف بزنیم؛ دو ماه پس از این صحبت من رهبری خیلی صریح تر فرمودند که این‌ها بچه های ما هستند و زبان [صحبت] با آن‌ها، باتوم نیست.

معاون رییس‌جمهور: برنامه دولت، رییس‌جمهور ماموریت مشخصی به ما داده تا مسیر مهاجرت معکوس از تهران را تسهیل کنیم
معاون رییس‌جمهور: برنامه دولت، رییس‌جمهور ماموریت مشخصی به ما داده تا مسیر مهاجرت معکوس از تهران را تسهیل کنیم

معاون رییس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با تاکید بر اینکه بزرگترین معضل تهران مهاجرت و حاشیه‌نشینی است، گفت: برنامه دولت حرکت در مسیر مهاجرت معکوس و بازتعریف توسعه با تمرکز بر رفع محرومیت در اطراف پایتخت است.

نماینده ولی فقیه در سپاه درباره طرح عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور: حرف بسیار غلطی  است/ اجازه ندهیم وحدت ملی ما آسیب ببیند
نماینده ولی فقیه در سپاه درباره طرح عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور: حرف بسیار غلطی است/ اجازه ندهیم وحدت ملی ما آسیب ببیند

حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در رابطه اختلاف نظرهای داخلی در شرایط پساجنگ و اظهارات برخی گروه‌ها مبنی بر عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور گفت: حرف بسیار غلطی است. در هیچ زمانی مانند این زمان، تمامی مسئولین تحت رهبری مقتدرانه حضرت آقا این میزان فرمانبردار نبوده‌اند. ممکن است برخی از کارها به سلایق برخی افراد خوش نیاید، اما جهت‌گیری کلی حرکت نظام ما و انقلاب ما، حرکتی است ولایت‌مدارانه که تمامی افراد در آن مشارکت دارند و همه با هم هستند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است