کد خبر : 207258
انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۰۷ - 11:24
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

آیا قیمت آب افزایش خواهد یافت؟/ نماینده مجلس: مردم باور کنند که آب کم است

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: از نظر بنده بهترین راهکار برای بهینه سازی مصرف آب در وهله اول آموزش مردم و در گام بعدی اجرای سیاست های قیمتی است.

آیا قیمت آب افزایش خواهد یافت؟/ نماینده مجلس: مردم باور کنند که آب کم است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ فریدون عباسی با تاکید بر ضرورت اتخاذ تدابیری به منظور مدیریت صحیح منابع آبی در سطح کشور، بیان کرد: در حل همه مسائل کشور انسجام مدیریتی بسیار حائز اهمیت است؛ زمانی که یک کاری قرار است انجام شود پای وزارتخانه های مختلف با تخصص های متفاوت به میان می آید. به عنوان مثال در حوزه آب، بخش آب شرب به سازمان آبفای کشور باز می گردد که زیرنظر وزارت نیرو است. بخش آب کشاورزی نیز به وزارت جهاد کشاورزی باز می گردد. مسئول اصلی آب کشور نیز وزارت نیرو است. موضوع سدهای کشور نیز در کمیسیون انرژی مجلس دنبال می شود در حالی که باید در کمیسیون عمران مجلس این موضوع پیگیری شود.

انسجام مدیریتی در قانون گذاری حوزه آب وجود ندارد

وی در ادامه اظهار کرد: موضوع آب نیز در کمیسیون کشاورزی مجلس دنبال می شود درحالی که سر وکار وزارت نیرو با کمیسیون انرژی مجلس است. حتی در داخل مجلس و برای قانونگذاری که باید یک انسجام وجود داشته باشد در موضوع آب این انسجام وجود ندارد.

این عضو کمیسیون انرژی گفت: در حوزه اجرا نیز ما یک امور آب و یک آبفا داریم که کارشناسان کافی از نظر تعداد و از نظر تخصص ندارند. دولت باید نقش تنظیم گری و نظارت در این حوزه ها داشته باشد ولی متخصص کافی نیز در حوزه تنظیم گری و نظارت ندارد.

وزارت کشاورزی اقتدار لازم برای اصلاح الگوی کشت ندارد

نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه واقعیت این است که خشکسالی همواره وجود دارد، تصریح کرد: ما شاهد کشت بی رویه محصولات آب‌بر در حوزه کشاورزی هستیم، وزارت جهاد کشاورزی نیز اقتدار لازم را برای جلوگیری از این موضوع ندارد. اقتدار به معنای تحکم و زور نیست بلکه باید با سیاست های تشویقی به سمت اصلاح الگوی کشت گام برداشت. زمانی که به کشاورز گفته می شود کشت آب بر نداشته باش و کشت جایگزین را اجرایی کن باید کشاورز نیز تشویق شود که این ابزار تشویقی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: کشاورز هر محصولی را که می خواهد کشت می کند و هر میزان که قصد دارد آب مصرف می کند حتی زمانی که چاه های کشاورزی خشک می شود به سراغ مجوز کف شکنی می رود تا عمق چاه های خود را افزایش دهد و برداشت بیشتری از منابع زیر زمینی داشته باشد.

عباسی گفت: مسئله آب به وزارت خانه های صنعت و کار نیز باز می گردد چون مردم نیاز به اشتغال دارند. زمانی که  اشتغال ندارند و سرمایه برای اشتغال زایی ندارند یا به حاشیه شهرها مهاجرت می کنند و به سراغ مشاغل کاذب می روند یا اینکه به سراغ کشاورزی می روند در حالی که گنجایش کشاورزی کشور با این شکل سنتی تا حدی است.

مدیریت صحیح منابع آبی بسیار حائز اهمیت است

وی با تاکید بر اینکه نیازمند یک مدیریت واحد در حوزه آب هستیم، گفت: رفتار طبیعت به گونه ای است که  مسئله گرم شدن زمین مطرح است از سوی دیگر افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی نیز نیاز به آب را افزایش داده است. همه این موارد بر ضرورت مدیریت صحیح در این حوزه می افزاید. از سوی دیگر ما باید آب فاضلاب را نیز کنترل کرده و از آن برای آبیاری فضای سبز استفاده کنیم. همه این موارد می طلبد تا به سمت مدیریت واحد در حوزه آب گام برداریم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر می رسد موضوع کم آبی و خشکسالی ادامه دار است و باید از الان به فکر آینده باشیم تا شرایط سخت تری رقم نخورد. آموزش مردم نیز در این حوزه بسیار حائز اهمیت است. مردم باید باور کنند که آب کم است و در مصارف خود دقت کنند. نباید از آب شرب برای آبیاری درختان در منازل استفاده شود.

باید به سمت واقعی کردن قیمت آب گام برداریم

عباسی بیان کرد: از نظر بنده بهترین راهکار برای بهینه سازی مصرف آب در حوزه خانگی در وهله اول آموزش و در گام بعدی اجرای سیاست های قیمتی است. باید آموزش های بهینه سازی مصرف از دوران کودکی آغاز و از طریق صدا و سیما این موضوع دنبال شود. شخصیت های کارتونی خیلی می توانند در آموزش مصرف صحیح به مردم موثر باشند.

به گفته وی اگر همان هزینه ای که برای رساندن یک لیتر آب به خانه صرف می شود را محاسبه کرده و هزینه نگهداری شبکه را هم محاسبه کنیم هم آبفای کشور درآمد لازم را برای اصلاح و نگهداری شبکه دارد و هم مردم نیز به سمت کنترل مصرف گام برمی دارند. پس ابتدا باید به مردم آموزش داده شود سپس سیاست ها به گونه ای باشد که قیمت واقعی از مشترکان گرفته شود.

اخبار مرتبط:
فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم / نمی‌شود از کل دینانت، تنها به زلف و ریش و آستین کار داشته باشیم
فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم / نمی‌شود از کل دینانت، تنها به زلف و ریش و آستین کار داشته باشیم

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در شبکه‌های مجازی نطق قدیمی آقای رییس جمهور فعلی را می‌بینیم که می‌خواهد به دولت قبلی طعنه بزند و خطاب به دولت قبل می‌گوید «شما کاری کردید که قیمت دلار به ۵ هزار رسیده است»، ولی الان وقتی قیمت دلار را می‌بیند، چه حالی می‌شود؟ گزارش بدهد که چه تحویل گرفته، چه عده داده و کارنامه اش چیست؟

یک اقتصاددان: مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند / مجلس از مردم می‌کند به دولت می‌دهد / رئیسی می‌خواهد از آب کره بگیرد
یک اقتصاددان: مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند / مجلس از مردم می‌کند به دولت می‌دهد / رئیسی می‌خواهد از آب کره بگیرد

سهراب دل‌انگیزان در خصوص مصوبه مجلس درباره دریافت مالیات از افراد غیرتجاری در معاملات طلا، ارز، مسکن و خودرو گفت: این مجلس باید از حق مردم دفاع کند، اما نماینده دولت است و از مردم می‌کند و به دولت می‌دهد. مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند. اگر کسی یک خانه و پس انداز کوچک داشته باشد هم نگران شده است. این مجلس بر تورم و فعالیت‌های مشروع مردم مالیات بسته است.

نماینده مجلس: فروش موبایل نوکیای تقلبی حرام است
نماینده مجلس: فروش موبایل نوکیای تقلبی حرام است

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «فروش گوشی موبایل تقلبی خارج از انصاف و حرام شرعی است».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است