کد خبر : 203620
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۱۶ - 09:23
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

روزنامه اطلاعات: با جوانهای امروزی حرف بزنید/ آنها از آینده شان مطمئن نیستند

طی هفته های گذشته شاهد اعتراضات و گاه اغتشاشات در کشور بودیم. همه این رویدادها از یک حادثه شروع شد و به سرعت شعله ور گردید.

روزنامه اطلاعات: با جوانهای امروزی حرف بزنید/ آنها از آینده شان مطمئن نیستند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه اطلاعات نوشت: اینکه جریانات و گروهک ها تلاش کردند سوار بر ماجرا شوند و بنزین روی آن بریزند واضح است. اما این واقعه ویژگی هایی از جامعه ایران را نشان می دهد که «نادیده » گرفته شده است. بنابراین باید این حادثه را از جنبه نشانه شناسی تغییرات و جنبش های فرهنگی و اجتماعی ایران نیز نگریست.

۱. جامعه ایران آن یکدستی فرهنگی دهه های گذشته را ندارد. فرهنگ غالب، با چالش مواجه است. بخشی از جامعه نگرش ها و ارزشهای دیگری دارد بلکه گاه در تضاد با جریان غالب است.

۲. این تغییر در نگرش ها و ارزش‌ها در بین بخش قابل توجهی از زنان و جوانان جدی تر شده و تا حدی در حال تبدیل شدن به یک جنبش اجتماعی است. آنها اصرار دارند با این جنبش، دیده شوند و به حساب آیند.از این تفاوت بعضی از جامعه شناسان با عنوان شکاف نسلی یاد کرده اند ولی به نطر می رسد موضوع فراتر از شکاف نسلی و بلکه نوعی جنبش استقلال خواهی جوانان است.

۳. این گروه اجتماعی از زنان و جوانان چند ویژگی دارند: الف: سلطه سنتی خانواده را بر نمی تابند. ب : برای جوان استقلال قائل هستند و بر خلاف نسل های پیشین دوران جوانی را به عنوان یک دوره مستقل، معنادار و باهویت می بینند نه دوران گذار . آنها برای خود حقوقی قائل هستند و نمی خواهند بزرگترها( نسل پیشین) برای آنها تصمیم بگیرند .ج: آنها سازمان‌های آموزش رسمی را ناکارآمد می دانند و آینده خود را در مدرسه و دانشگاه نمی بینند . آنها پرورش یافته شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی هستند. آنها به دلیل زیست در فضای مجازی به نوعی دچار انزوای اجتماعی شده اند و خود را در حاشیه جامعه یافته اند و تلاش می کنند یا دنیای حقیقی را مطابق خود تغییر دهند و یا دنیای حقیقی جایی برای آنها باز کند.

۴. جامعه ایران با گسترش وضعیت آنومیک (بی هنجاری)مواجه است و این وضعیت در بین جوانان و دختران شدت بیشتری دارد . هرچند اکثریت آنها نمی خواهند علیه وضعیت موجود شورش کنند ولی بحران های ارزشی و اجتماعی برخی از آنها را تا آستانه شورش هم کشانده است.

۵. بخشی از گروه جوانان و زنان نقش های سنتی را نمی پذیرند و بازتعریف آنها را خواهانند.

۶. علت خشم آنها چند احساس و ادراک اجتماعی است: احساس عدم رضایت از وضعیت موجود، احساس ناکارآمدی سیستم اجرایی و اداری کشور و احساس عدم اعتماد به نظام تصمیم گیری و مدیریتی.

گفتگو با این نسل، توجه به درخواست های آنها، و توجه به آنها به عنوان کنشگران فعال، رویکردی است که می بایست در مطالعات حوزه جوانان و زنان جایگزین نگاه آسیب شناسی شود.

اخبار مرتبط:
جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورای نگهبان شد
جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورای نگهبان شد

هادی طحان‌نظیف از ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده خبر داد.

عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم
عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا امکان بازگشت به یک توافق مذاکره‌شده وجود دارد، گفت: به نظر من بله، اما همان‌طور که گفتم، این نیازمند اراده‌ای جدی و واقعی از سوی طرف مقابل است.

حدادعادل: الان وقت صحبت از عدم کفایت رئیس‌جمهور نیست
حدادعادل: الان وقت صحبت از عدم کفایت رئیس‌جمهور نیست

غلامعلی حدادعادل در رابطه با اظهارات اخیر برخی جناح‌های سیاسی مبنی بر تلاش برای اصرار بر موضوع عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور عنوان کرد: الان وقت این حرف‌ها نیست.حدادعادل همچنین راهکار حفظ انسجام ملی را عدم نشر همین حرف‌ها دانست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است