کد خبر : 180228
انتشار : ۱۴۰۰/۱۱/۰۴ - 08:40
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از افرادی که حائری یزدی را معتقد به جدایی دین از سیاست می دانند

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از افرادی که حائری یزدی را معتقد به جدایی دین از سیاست می دانند

به گزارش مدارا،این نسبت، قطعاً خلاف واقع است. آیت‌الله حائری یزدی برای حفاظت از حوزه علمیه تازه‌تأسیس در برابر فشارهای رضاخان قلدر چاره‌ای غیر از پرهیز از ورود عملی به سیاست نداشت و آیت‌الله بروجردی نیز در شرایط خاص تاخت و تاز توده‌ای‌ها در ایران، روش مدارای موقت با حکومت را در پیش گرفته بود. این هر دو بزرگوار در نگاه فقهی معتقد به ورود حوزه و روحانیت به سیاست بودند کمااینکه شاگردانشان نیز بر همین عقیده بودند و هنگامی که زمینه برای ورود به سیاست فراهم شد، به این طرز تفکر عمل کردند. بطوری که مراجع آن زمان هم با نهضت امام خمینی همراه بودند و این، عمل کردن به سیره پیامبر و ائمه علیهم‌السلام است.

 جفای دیگری که در همایش صدسالگی حوزه صورت گرفت این بود که نظر و عمل امام خمینی در موضوع ورود حوزه و روحانیت به سیاست نادیده گرفته شد. عیبی ندارد که سخنرانان همایش معتقد به جدائی دین از سیاست باشند ولی برخورداری این عقیده نباید منجر به نادیده گرفتن واقعیت بزرگ و انکارناشدنی نقش بسیار مهم فقهای بزرگی همچون امام خمینی در عمر صدساله حوزه علمیه قم و نظریه‌پردازی‌ها و عملکردهای روشن آنان در این عرصه شود. این روش، به جای آنکه تبیین کارنامه صدساله حوزه باشد، تحریف آنست و نمی‌تواند مقبول اصحاب فکر و علم و منطق و اهل تحقیق باشد. اهل تحقیق درباره همه چیز و همه کس منصفانه و با تکیه بر واقعیات علمی نظر می‌دهند و کارنامه حوزه علمیه را نیز واقع‌بینانه و عالمانه ارزیابی می‌کنند.

اخبار مرتبط:
زمانپور: اورژانس بانوان اصفهان ۷۰ عملیات امدادی انجام داد
زمانپور: اورژانس بانوان اصفهان ۷۰ عملیات امدادی انجام داد

رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان گفت: اورژانس بانوان از زمان آغاز رسمی فعالیت در مهرماه امسال ۷۰ مورد عملیات انجام داد.

درویشی: فضای مجازی باید هوشمندانه مدیریت شود
درویشی: فضای مجازی باید هوشمندانه مدیریت شود

معاون استاندار اصفهان گفت: فضای مجازی اگر محدود شود آسیب دارد و اگر رها شود آسیب جدی‌تر؛ بنابراین باید برای مدیریت هوشمندانه آن، اولویت‌های محتوایی استان به‌صورت تخصصی تعیین شود.

اصفهان میزبان مدیران فاوا کلان‌شهرهای ایران در «فن‌نما ۲۰۲۵» می‌شود
اصفهان میزبان مدیران فاوا کلان‌شهرهای ایران در «فن‌نما ۲۰۲۵» می‌شود

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلان‌شهرهای ایران از نشست این کمیسیون هم‌زمان با سومین نمایشگاه «فن‌نما ۲۰۲۵» به میزبانی اصفهان خبرداد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است