کد خبر : 367372
انتشار : ۱۴۰۴/۰۸/۲۱ - 12:22
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

تایمز: فعالیت‌های هوایی مشکوک در آسمان اروپا افزایش یافته / پهپاد‌ها در ۱۵ کشور عضو ناتو مشاهده شده‌اند / پوتین با این اقدام تلاش می‌کند توجه بین‌المللی را از اوکراین منحرف کند

یک گزارش در روزنامه بریتانیایی «تایمز» به افزایش فعالیت‌های هوایی مشکوک در آسمان اروپا پرداخته است؛ به طوری که کشور‌های عضو ناتو با نفوذ‌های مکرر پهپاد‌هایی که تصور می‌شود روسی هستند، مواجه شده‌اند و این موضوع سطح هشدار در قاره را بالا برده است.

تایمز: فعالیت‌های هوایی مشکوک در آسمان اروپا افزایش یافته / پهپاد‌ها در ۱۵ کشور عضو ناتو مشاهده شده‌اند / پوتین با این اقدام تلاش می‌کند توجه بین‌المللی را از اوکراین منحرف کند

به گزارش سایت خبری مدارا:  انتخاب نوشت: این گزارش اشاره می‌کند که شدت تهدید باعث شد نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا اخیراً یک واحد تخصصی مقابله با پهپاد‌ها را در بلژیک مستقر کند و آلمان و فرانسه نیز نیرو‌های خود را در قالب تلاش‌های هماهنگ برای مقابله با نفوذ‌های فزاینده به فضای هوایی اروپا اعزام کردند.

پهپاد‌ها در ۱۵ کشور عضو ناتو مشاهده شدند که مهم‌ترین آنها آلمان و بلژیک هستند. این پهپاد‌ها در بیش از نیمی از موارد نزدیک فرودگاه‌ها و در یک‌چهارم موارد بر فراز پایگاه‌های نظامی پرواز کرده‌اند و باعث ایجاد سطح بالای هشدار امنیتی در اروپا شده‌اند.

طبق گزارش، در اروپا اجماع بر سر هویت عامل این حوادث وجود دارد؛ اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، این حملات را «یک کمپین هماهنگ در چارچوب جنگ هیبریدی» خواند، در حالی که فریدریش میرترس، صدراعظم آلمان، صراحتاً مسکو را مسئول دانست.

کارشناسان امنیتی هشدار داده‌اند که عملیات جاسوسی یا خرابکاری ممکن است از طریق همکاران محلی اروپایی که به صورت مأمور عمل می‌کنند، انجام شود و این موضوع اثبات مسئولیت را حتی در صورت دستگیری عاملان، پیچیده می‌کند.

تحولات خطرناک

این تنش‌ها به نهم سپتامبر بازمی‌گردد، زمانی که رادار‌های لهستان ورود حداقل ۱۹ پهپاد از اوکراین و بلاروس را رصد کردند. هواپیما‌های لهستانی، سوئدی و هلندی وارد عمل شدند و تنها سه پهپاد را ساقط کردند و بقیه فرار کردند.

دونالد توسک، نخست‌وزیر وقت لهستان، این حادثه را «تهدید مستقیم برای اروپا» خواند و فعال شدن ماده چهارم پیمان ناتو، که مربوط به مشورت‌های دفاع جمعی است، را اعلام کرد، در حالی که مسکو مدعی شد این حادثه عمدی نبوده است.

به گفته کیر جایلز از مؤسسه چتم هاوس، از آن زمان تاکنون حداقل ۴۵ حادثه مشابه نزدیک فرودگاه‌ها، ۲۳ حادثه نزدیک تأسیسات نظامی و ۶ حادثه در حوالی سایر تأسیسات حیاتی ثبت شده است. این حوادث شامل سقوط یک پهپاد در نزدیکی یک پایگاه آمریکایی در استونی، مشاهده گروهی از پهپاد‌ها بر فراز یک بندر آلمانی و پرواز پهپاد‌ها به مدت سه شب متوالی بر فراز یک پایگاه نظامی بلژیک بوده است.

تایمز گزارش داد که مسکو همچنین دامنه «تحریکات هوایی» خود را گسترش داده است؛ سه جنگنده روسی از نوع میگ-۳۱ در ۱۹ سپتامبر وارد حریم هوایی استونی شدند و هواپیما‌های روسی به یک سکوی نفتی در لهستان نزدیک شدند، حوادثی که تنش‌ها را در شمال اروپا دوباره افزایش داد.

دیدگاه تحلیل‌گران

به گفته نیشیتا گورکوف، کارشناس مرکز اکلیت برای نظارت بر منازعات، شواهد نشان می‌دهد که مسئول این حوادث روسیه است و دقت پرواز‌ها گواه فعالیت اپراتور‌های حرفه‌ای وابسته به یک کشور است.

بوریس بوندارف، دیپلمات سابق روسیه، به روزنامه گفت که ولادیمیر پوتین با این عملیات تلاش می‌کند توجه بین‌المللی را از اوکراین منحرف کند و برخی دیگر تحریکات روسیه را مشابه روش چین در آزمایش صبر دفاعی تایوان توصیف کرده‌اند.

کیر جایلز، همکار برنامه روسیه در مؤسسه چتم هاوس، اظهار داشت که «بزرگ‌ترین نگرانی، میزان آماده نبودن فرودگاه‌های اروپایی برای مقابله با این تهدیدات است».

وی افزود: «روسیه یک شکاف عظیم در سیستم دفاع از زیرساخت‌های حیاتی اروپا مشاهده کرده و همچنین دریافته است که می‌تواند این حملات را بدون هیچ هزینه یا مجازاتی انجام دهد».

گورکوف نیز معتقد است که «وضعیت بسیار تنش‌زا است و آزمونی برای توانایی کشور‌های اروپایی در مقاومت و واکنش به تحریکات روسیه محسوب می‌شود» و تأکید کرد که «این حوادث افزایش خواهند یافت مگر اینکه با قاطعیت به آنها پاسخ داده شود».

اخبار مرتبط:
ترامپ: از بی‌بی‌سی شکایت می‌کنم
ترامپ: از بی‌بی‌سی شکایت می‌کنم

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که ملزم است از بی‌بی‌سی به دلیل تحریف نظراتش شکایت کند.

روایت رسانه عراقی از نتایج اولیه انتخابات / سودانی فعلا پیشتاز است
روایت رسانه عراقی از نتایج اولیه انتخابات / سودانی فعلا پیشتاز است

ائتلاف «بازسازی و توسعه» (الاعمار و التنمية) به رهبری محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، با کسب بیش از ۲۵۰ هزار رأی، ۱۵ کرسی در بغداد به دست آورد؛ این نتایج بر اساس داده‌های اولیه انتخابات عمومی پارلمانی عراق منتشر شده است.

«ران درمر»، وزیر امور راهبردی رژیم اسرائیل از سمت خود کناره گیری کرد
«ران درمر»، وزیر امور راهبردی رژیم اسرائیل از سمت خود کناره گیری کرد

«ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و از چهره‌های نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» و مسئول پرونده‌های حساس امنیتی این رژیم سه‌شنبه شب با ارسال نامه‌ای رسمی به نخست‌وزیر، از سمت خود استعفا داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است