کد خبر : 178120
انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۱۰ - 09:18
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

در ۱۰ جلسه کمیسیون مجموعا یک ربع وقت برای صحبت به مخالفان خارج از کمیسیون ندادند

در ۱۰ جلسه کمیسیون مجموعا یک ربع وقت برای صحبت به مخالفان خارج از کمیسیون ندادند

به گزارش مدارا، دهمین نشست کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی با تصمیم ارسال طرح به مرکز پژوهش های مجلس برای بررسی بیشتر  برگزار و شد و پایان یافت.

در دستورکار کمیسیون درخواست اعمال ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس قرار داشت . ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که نمایندگان مجلس و دولت نمی‌توانند یک طرح یا لایحه قانونی را که بیش از یک موضوع دارد به‌عنوان ماده واحده پیشنهاد و تقاضای‌ تصویب نمایند. درصورتی که طرح یا لایحه مشتمل بر بیش از یک موضوع باشد، باید مواد و تبصره‌ها جزء به جزء ، طرح و مورد شور قرار گیرد.

از نگاه برخی از اعضای کمیسیون مشترک و نمایندگان مجلس این ابهامات درباره طرح فعلی حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی که موسوم به طرح صیانت از فضای مجازی شده ، وجود دارد. از این نظر غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستان آباد و احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم درخواست اعمال این ماده و ارسال طرح به مرکز پژوهش ها را به هیات رییسه کمیسیون دادند.

در این جلسه اما بدون ذکر نام این ماده آیین نامه ، با قرائت هیئت رییسه و رای اعضاء کمیسیون ، با ارسال طرح به مرکز پژوهش ها برای بررسی بیشتر طی ۱۰ روز موافقت شد. علاوه بر این ، ابتدای جلسه میکروفن رییس و برخی از اعضاء کمیسیون باز بود و مذاکرات آن ها برای نحوه مدیریت جلسه در راستای رای نیاوردن درخواست غلامرضا نوری قزلجه و احمد امیرآبادی فراهانی برای  اعمال ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی به صورت زنده پخش و بعد از آن نیز در شبکه های اجتماعی نشر شد.

علاوه بر این موضوع، خبرگزاری فارس روز گذشته گزارش داد که در جلسه قبلی کمیسیون طرح صیانت، وزیر ارتباطات در نامه‌ای خواستار اصلاح برخی مواد طرح شده و این خبرگزاری مدعی شده در پیشنهادهای دولت، مواردی درباره اینستاگرام و پلتفرم‌های پرمخاطب تغییر کرده است.

نوری: فرصت اصلاح طرح در فرجه بررسی در مرکز پژوهش ها باید مغتنم شمرده شود

غلامرضا نوری قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین و عضو کمیسیون مشترک طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی درباره ارسال این طرح به مرکز پزوهش ها در جلسه روز گذشته کمیسیون گفت: این تصمیم فرصتی است تا همه بازیگران این موضوع بتوانند نقطه نظرات موافق و مخالف خود را بیان کنند و دولت هم می تواند با استفاده از این فرصت پیشنهادات اصلاحی خود را طرح و پیگیری کند.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس یازدهم در اینباره افزود: بنده از ابتدا هم با وضعیت موجود این طرح مخالف بودم و هستم، تلاش ما اصلاح این طرح است و  یکی از مسیرهای اصلاح این طرح ، این بود که فرصت ایجاد شود تا همه بتوانند نظرات و نکات خود را بیان کنند،

نوری قزلجه درباره پیشنهاد خود برای اعمال ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس نیز گفت: در جلسه اخیر بنده درخواست اعمال ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس را داشتم اما جریانی تلاش کرد تا عنوان ماده ۱۴۲ نیاید و بدون تاکید و قید این ماده ، برای ارسال طرح به مرکز پژوهش ها رای گیری کردند.

رییس فراکسیون مستقلین مجلس یازدهم همچنین افزود: البته بدون تاکید بر این که این ارسال به مرکز پژوهش ها در ارتباط با اعمال ماده ۱۴۲ بوده، اصل رای گیری و تصمیم روح قانونی ندارد اما به دلایلی از بیان این مطلب حذر شد.

وی درباره علت این تصمیم برای عدم ذکر و قید مساله اعمال ماده ۱۴۲ گفت: اگر هیئت رییسه کمیسیون اذعان می کرد که ارسال طرح به مرکز پژوهش ها در راستای اعمال ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس است باید ۴۵ روز فرصت برای اصلاح طرح در مرکز پژوهش ها در نظر گرفته شود در حالی که برای ۱۰ روز رای گیری کردند.

نوری قزلجه خاطر نشان کرد: علاوه بر این ، با اذعان به این که ماده ۱۴۲ اعمال شود ، باید در زمان بررسی طرح در مرکز پژوهش ها دولت و دستگاه های اجرایی ذی ربط دعوت شوند و وزارت اقتصاد و ارتباطات و همه  دستگاه ها  ،صاحب نظران ، نمایندگان -حتی نمایندگان ادوار- مورد نظرخواهی قرار بگیرند، اما متاسفانه برخی خیلی علاقه‌مند نیستند تا این نظرات شنیده و مطرح شود.

در ۱۰ جلسه کمیسیون یک ربع زمان به مخالفان و منتقدان طرح خارج از کمیسیون داده نشد

رئیس فراکسیون اقلیت مجلس با انتقاد از رویه این کمیسیون در حذف صدای منتقدان نیز گفت: این دهمین جلسه بود که روز گذشته برگزار شد اما کل وقتی که به مخالفین خارج از کمیسیون داده شده است ، کمتر از یک ربع است.

وی تصریح کرد: اجازه نمی دهند صدای فعالان این حوزه که مدعی حمایت از آن ها هستند شنیده شود .

به خاطر انتقاد از قطع صدای منتقدان طرح ، مرا  تهدید به شکایت کردند

نوری با اشاره به تنش رخ داده بین وی در جلسات اخیر با ریاست کمیسیون گفت: به خاطر تاکید بر این که باید به نظرات مخالفان و منتقدان طرح گوش دهید، مرا تهدید به شکایت به هیات نظارت کردند .

تلاش برای همسو کردن ترکیب کمیسیون مشترک / منتقدان را حذف می کنند

نوری قزلجه درباره اظهارات اخیر احمد علیرضابیگی مبنی بر مخالفت ریاست کمیسیون برای پیوستن این نماینده به کمیسیون ویژه به خاطر طرح برخی مطالب انتقادی از طرح نیز گفت: برای ترکیب بندی کمیسیون یک یا دو نفر باقی مانده  و هنوز تایید نشده اند چرا که می‌خواهند با همین سبک و سیاق ترکیب فعلی که موافقان طرح اکثریت هستند، ترکیب را حفظ کنند.

وی ادامه داد: می خواهند افراد همسو را به داخل کمیسیون بیاورند تا عدد رای خود را بالا ببرند چرا که مصوبات نیازمند دو سوم رای هم هست برای همین تلاش دارند تا با مدیریت ترکیب رای خود را بالا ببرند و به روشنی مخالفین را دارند حذف می کنند.

نماینده بستان آباد با اشاره به درز گفت و گوی رییس و برخی از اعضاء در ابتدای جلسه روز گذشته کمیسیون نیز تاکید کرد: صحبت های روز گذشته که درز کرد نشان می دهد چه وضعیتی در کمیسیون در جریان است.

طرح فعلی صیانت صدای دولت را هم در آورده است

نوری قزلجه در پاسخ به سوالی درباره موضوع ارسال طرح توسط دولت درباره این موضوع و درخواست دولت برای تغییر برخی موارد نیز گفت: این آش انقدر شور است که صدای دولت را هم درآورده است .

وی ادامه داد: با تصویب این طرح ، در عمل وزارت ارتباطات ناکارا می شود و کمیسیونی ذیل شورای عالی فضای مجازی درست می شود که پاسخگو نیست و ترکیب خاصی برایش در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون مشترک طرح موسوم به صیانت درباره اصلاح طرح در مرکز پژوهش ها گفت: امیدواریم طرح اصلاح شود و آنچه واقعا نیاز برای ساماندهی فضای مجازی است محقق شود اما در غیر این صورت اگر بخواهد مسائل مالی ، منافع جاهای خاص و به دست گرفتن امور توسط افراد خاص در طرح باقی بمامد ما سکوت نمی کنیم.

اخبار مرتبط:
معصومه حائری‌یزدی: آقامصطفی (خمینی) درباره حجاب سختگیری نمی‌کرد
معصومه حائری‌یزدی: آقامصطفی (خمینی) درباره حجاب سختگیری نمی‌کرد

مرحوم حاج آقا مصطفی از حضور در نجف و در کنار برخی از روحانیونی که افکار متحجرانه‌ای داشتند ناراحت بود و به علت حضور برخی از این روحانیون در بیرونی امام، شاید نزدیک ۱۰ سال به بیرونی ایشان نمی‌رفت و با ناراحتی و عصبانیت و با صدای بلند می‌گفت این چه کاری است که در بیرونی می‌نشینند و چای می‌خورند و درباره گوشت و مانند آن حرف می‌زنند؟! اما بیرونی مرحوم آیت‌الله خویی را خیلی قبول داشت.

ابراهیم فیاض: کار گشت‌ارشاد گرفتن دزد و جنایتکار است نه زَنان بدحجاب/ نباید دین را خشن به جامعه عرضه کرد
ابراهیم فیاض: کار گشت‌ارشاد گرفتن دزد و جنایتکار است نه زَنان بدحجاب/ نباید دین را خشن به جامعه عرضه کرد

جامعه‌شناس اصولگرا گفت: نباید دین را خشن به جامعه عرضه کرد چون باعث پراکندگی و دوری می شود. دین براساس رحمت نازل شد «بسم الله رحمن رحیم» یعنی دین بر مبنای مهربانی و رحمت است. پیغمبر هم رحمت للعالمین است اما متأسفانه یک فردی اخیرا آمد و از پیامبر چهره دیگری را معرفی کرد که اصلا درست نبود.

نظرات جالب اصولگرایانِ موافق امروز گشت‌ارشاد و مخالف آن پس از مرگ مهسا امینی I بخوانید
نظرات جالب اصولگرایانِ موافق امروز گشت‌ارشاد و مخالف آن پس از مرگ مهسا امینی I بخوانید

در جدول زیر اظهارات برخی سیاسیون اصولگرا که مربوط به سال ۱۴۰۱ و بعد از فوت مهسا امینی است، را می‌خوانید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است